PREMIJERKA ODBRUSILA: Promena ustava nije "diktat iz Brisela", potrebno je da promenimo neke nelogičnosti

Tanjug

07. 06. 2021. u 17:54

PREMIJERKA Ana Brnabić odbacila je danas navode samostalnog poslanika Vladana Glišića, koji je ocenio da je Predlog za promenu Ustava, diktat iz Brisela.

ПРЕМИЈЕРКА ОДБРУСИЛА: Промена устава није диктат из Брисела, потребно је да променимо неке нелогичности

Foto Tanjug

Glišić je u Skupštini Srbije rekao da promena Ustava nije autentična volja naroda i drištva i poručio da će glasati protiv predloga.

- Krivo mi je što gospoda iz Brisela nisu tu da čuju šta o tome mislimo. Taj diktat iz Brisela nas dovodi do toga da preko 20 godina idući ka Evropi sebe ponižavamo i odričemo se svog suvereniteta - rekao je Glišić.

Brnabić je odbacila te navode i upitala čiji je diktat bio 2006.godine, kada je donet važeći Ustav, pošto "niko nije bio umešan osim nekolicine ljudi u pisanje ustavnih amandmana".

- Tada niko nije konsultovan. Gde je bila javna rasprava? Ko je pitao ljude ili sudije i tužioce u Kragujevcu ili Nišu šta misle o ustavnim amandmanima? - rekla je Brnabić.

Ona je ponovila da se promene Ustava rade za građane i privredu da bi se ispravile neke nelogičnosti i da bi se sudstvo, bilo, ne samo nezavisno, već mnogo odgovornije građanima.

Odgovarajući na nastavak izlaganja Glišića koji je rekao da Srbija treba da bira između "boljeg života i suvereniteta", Brnabić je kazala da naša država ne prihvata "ili - ili" odakle kog da dolazi.

- Suviše volimo i cenimo našu zemlju i njen slobodarski duh. Ova većina nikada neće pristati na to ako priznate Kosovo možete u Evropsku uniju, pri tom to nikada nije bilo na stolu - rekla je Brnabić.

Glišić je tokom rasprave rekao da je podržao Ustav iz 2006.godine koji je donet u vreme Vojislava Košutnice, a za koji je, kako je rekao, na referendumu glasao i patrijarh Pavle.

- Neverovatno mi je kakav alibi vi dajete prethodnim rušilačkim vlastima koji su uništili Srbiju, prilično je dotukli, doveli nezaposlenost na više od 25 odsto… - rekla je Brnabić i podsetila da su "pljačkaške privatizacije" krenule 2000-te godine, te napomenula da to nije bio nikakav diktat već odluka tadašnjih vlasti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!