KAKO DA SE PRIJAVITE ZA 3000 DINARA ZA VAKCINISANE? Ovo je detaljno uputstvo, potrebna su vam samo tri podatka (FOTO)

Novosti online

01. 06. 2021. u 08:10

OD PONOĆI je počela prijava za 3.000 dinara za vakcinisane građane Republike Srbije.

КАКО ДА СЕ ПРИЈАВИТЕ ЗА 3000 ДИНАРА ЗА ВАКЦИНИСАНЕ? Ово је детаљно упутство, потребна су вам само три податка (ФОТО)

Foto: N. Fifić

Ko ima pravo na novac?

Pravo na novčani podsticaj imaju građani koji su do 31. maja primili makar jednu dozu vakcine, ili su se do ponoći prijavili za vakcinaciju, a prvu dozu će primiti u narednih sedam dana. 

Za novac je moguće prijaviti do 15. juna.

Kako da se prijavite za 3.000 dinara?

Građani se mogu prijaviti na sajtu pmi.trezor.gov.rs, a prema Uredbi o podsticajnim merama za imunizaciju i sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID-19, za pomoć se mogu prijaviti svi državljani Republike Srbije stariji od 16 godina.

Ministar Siniša Mali je rekao da će prijava za 3000 dinara biti jednostavna, ista kao što je bio slučaj kada su se građani prijavljivali za državnu pomoć od 30+30 evra.

Potrebno je da unesete matični broj, broj važeće lične karte i da izaberete banku u kojoj želite da vam se uplati novac.

Penzioneri ne moraju da se prijavljuju za ovu pomoć, dok se korisnici socijalne pomoći prijavljuju za 3.000 dinara za vakcinisane građane.

Od petka, 4. juna, počinje sa radom kontakt centar za prijavu telefonom, a broj će biti objavljen pred početak njegovog rada.

Kada kreće isplata 3000 dinara za vakcinisane?

Ministar Siniša Mali juče je objasnio da će isplata naknade 3.000 dinara za vakcinisane građane početi odmah po završetku prijavljivanja, dakle, posle 15. juna.

Podsetimo, ministar Mali je juče naglasio da država u  dinar i u dan isplaćuje obaveze koje ima, pa je tako već 5,7 miliona građana primilo prvu ratu od 30 evra, u okviru mere podrške 30+30 evra, dok će im druga biti isplaćena u novembru mesecu.

Nezaposleni građani Srbije će sredinom juna dobiti po 60 evra, dok će penzioneri u septembru dobiti dodatnih 50 evra.

Takođe, rekao je ministar, prošle sedmice je našim građanima na Kosovu i Metohiji uplaćena mera pomoći i podrške, i to po 100 evra za svako lice, uključujući i decu, odnosno po 200 evra ukoliko je reč o nezaposlenom licu.

Takođe, u junu će biti isplaćena poslednja, treća rata u vrednosti od 50 odsto minimalne zarade za pomoć privredi, kao i treća od šest rata podrške autoprevoznicima.

- Sve mere podrške koje sprovodimo isplaćujemo bez dana kašnjenja, kao što smo i obećali, a tako će se nastaviti i u buduće. Građani nam veruju, nemaju sumnje da će dobiti novac ukoliko se prijave i veruju svojoj državi - zaključio je ministar Siniša Mali.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUSIJA JE BESNA: Poginuo Dmitrij Adajev