Podrška Pošte Srbije ženskom preduzetništvu (FOTO, VIDEO)

Novosti onlajn

12. 04. 2023. u 10:40

POŠTA Srbije konkurisala je projektom „100 uspešnih poslovnih žena” za Nacionalnu nagradu za društveno odgovorno poslovanje Đorđe Vajfert, koju Privredna komore Srbije dodeljuje od 2007. godine.

Подршка Поште Србије женском предузетништву (ФОТО, ВИДЕО)

Foto: PKS

U Pošti Srbije ističu da su se u skladu sa svojom ekonomskom i društvenom ulogom i vrednostima za koje se zalaže to javno preduzeće, nacionalnim konkursom „100 uspešnih poslovnih žena” pridružili čvrstom opredeljenju i naporima Vlade Srbije za podršku ženskom preduzetništvu i unapređenju položaja žena na tržištu rada.

- Projekat '100 uspešnih poslovih žena' koji smo prošle godine započeli i koji je bio vrlo uspešan, ove godine smo nastavili. Nadam se da će Projekat koji je prošle godine doživeo toliki uspeh i ove godine pomoći ženama da kroz društvenu odgovornost Pošte postanu vidljivije, a da njihovi proizvodi i ono čime se bave dospeju do tržišta i budu prepoznatljivi - istakao je Zoran Đorđević, v.d. direktora JP Pošta Srbije.

Foto: PKS

U poštama širom Srbije će se narednih godinu dana prikazivati reklama o proizvodima žena koje su učestvovale na konkursu, rekao je Đorđević i ukazao:

„Ukoliko se bave e-komercom i ukoliko prodaju preko interneta svoju robu, mogu preko Pošte Srbije da ostvare veliki popust i tako njihovi proizvodi budu još bliže krajnjim kupcima“.

Pošta Srbije je konkurs namenila preduzetnicama ili osnivačima i zakonskim zastupnicama malih preduzeća sa teritorije cele zemlje, sa ciljem da pomogne osnaživanje i promociju ženskog preduzetništva kroz afirmaciju biznisa čije su vlasnice žene, kao i njihovu veću konkurentnost i bolje pozicioniranje na nacionalnom tržištu roba i usluga. Na konkurs se prijavilo više od 300 preduzetnica i poslovnih žena.

Za sto najuspešnijih kandidatkinja, Pošta je obezbedila nacionalnu vidljivost i besplatan promotivni prostor u više od 1.500 pošta širom Srbije. Specijalna publikacija u kojoj su predstavljene pobednice bila je dostupna korisnicima poštanskih usluga bez naknade. Elektronska verzija publikacije je dostupna na korporativnom podsajtu Pošte, specijalno urađenom za te potrebe.

U poštama na monitorima, kao i na manifestacijama na kojima Pošta učestvuje, poput Sajma knjiga, emituje se i elektronski materijal sa informacijama o poslovanju preduzetnica.

U Pošti Srbije navode da pobednice njihovog konkursa dobijaju kao dodatnu nagradu, mogućnost za zaključivanje ugovora za izvoz robe preko Pošte Srbije - Posteksport uslugom, i to pod najpovoljnijim uslovima, koje niko drugi nema.

- Ovaj konkurs je doprinos osnaživanju i afirmaciji žena koje su pokazale spremnost da prihvate rizik i pokrenu sopstveni posao, ali i način da ohrabrimo sve dame koje razmišljaju o pokretanju posla. Unapređenje položaja žena doprinosi i boljoj poslovnoj klimi i rezultatima koja su od ključne važnosti za rast i napredak cele Srbije - kažu u Pošti Srbije.

Prvi nacionalni konkurs Pošte Srbije „100 uspešnih poslovnih žena” trajao je od 8. marta do 8. aprila 2022. godine pod sloganom „Najbolje tek dolazi“.

Nagrada Đorđe Vajfert PKS je priznanje laureatima, ali i podsticaj ostalim organizacijama da osim poštovanja zakonske regulative, kao podrazumevanog minimuma, dodatnim aktivnostima društvu, lokalnoj zajednici i životnoj sredini, vraćaju više od onog što od njih uzimaju.

Deveti konkurs za nagradu Đorđe Vajfert bio je otvoren do 10. januara ove godine, stiglo je 35 prijava (18 u kategoriji velikih, 10 u kategoriji malih i mikro privrednih društava i 7 u kategoriji srednjih), a proglašenje dobitnika će biti u maju ove godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!