KANCELARIJA PKS U PEKINGU I PREDSTAVNIŠTVO U ISTANBULU: Nova mesta susreta srpskih i svetskih privrednika

PKS

03. 10. 2022. u 23:05

PRIVREDNA komora Srbije otvoriće kancelariju u Pekingu i predstavništvo u Istanbulu, kako bi se domaćim ali i regionalnim privrednicima omogućio dodatni podsticaj u širenju poslovanja i uspostavljanju novih poslovnih veza sa međunarodnim partnerima.

КАНЦЕЛАРИЈА ПКС У ПЕКИНГУ И ПРЕДСТАВНИШТВО У ИСТАНБУЛУ: Нова места сусрета српских и светских привредника

Foto PKS

Na sastanku Marka Čadeža, predsednika Privredne komore Srbije, i Linde Vong, predsednice kineske kompanije YiHai Group dogovoreno je da se otvori kancelarija PKS u Pekingu. Vongova, svetski poznata privrednica i filantrop, pristala je tom prilikom da bude počasna predstavnica srpske privrede u NR Kini.

„Cilj aktivnosti kancelarije PKS u kineskoj prestonici biće dodatno unapređenje saradnje Srbije i NR Kine, ali i podrška domaćim kompanijama za pozicioniranje na globalnom kineskom tržištu“, rekao je Čadež.

 

VIDIMO SE USKORO I U ISTANBULU

Beograd je početkom meseca bio domaćin turskom predsedniku koji je sa delegacijom privrednika te zemlje posetio Srbiju i region i prisustvovao Srpsko-turskom poslovnom forumu koji je okupio skoro 500 privrednika iz 330 kompanija. Dogovoreno je da PKS u januaru naredne godine otvori predstavništvo u Turskoj.

„Cilj nam je da povećamo srpski izvoz na tursko tržište, a za to imamo potencijala“, poručio je predsednik Privredne komore Srbije.

Na forumu su učestvovali privrednici iz sektora građevine, energetike, obnovljivih izvora energije, bankarstva, tekstila, medicinske opreme, prehrane, logistike.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

RAT U UKRAJINI: Sirene za vazdušnu opasnost odjekuju u nekoliko ukrajinskih oblasti