INOVACIJAMA DO KONKURENTNOSTI: Spoj privrede, medicine i farmacije

PKS

03. 10. 2022. u 21:38

PRIVREDNA komora Srbije - RPK Kragujevac i Fakultet medicinskih nauka Univerziteta u Kragujevcu potpisali su Memorandum o saradnji koji će omogućiti privrednicima Srbije i regiona da učestvuju sa Fakultetom u istraživanjima i razvoju inovacija i koriste njegove naučno-istraživačke resurse, proizvode i usluge.

ИНОВАЦИЈАМА ДО КОНКУРЕНТНОСТИ: Спој привреде, медицине и фармације

Foto PKS

Sporazum su potpisali Predrag Lučić, direktor PKS-RPK Kragujevac i dekan Fakulteta medicinskih nauka Univerziteta u Kragujevcu prof. dr Vladimir Jakovljević.

„Medicinski fakultet će privrednicima ponuditi svoje naučno-istraživačke resurse i nove usluge u skladu sa potrebama privrede. PKS će sarađivati sa Fakultetom kroz Centar za primenu naučnih istraživanja u privredi, koji će biti osnovan u okviru Fakulteta i čiji zadatak će biti da plasira ka privredi rešenja koja su rezultat naučno-istraživačkog rada. Takođe, očekuje se i saradnja u okviru Centra izuzetnih vrednosti i formiranje konzorcijuma kompanija sa Fakultetom“, naveo je Lučić.

Medicinski fakultet već sada može da obezbedi usluge za privrednike iz sektora dijetetskih suplemenata, odnosno farmacije, zatim za industriju hrane, mineralnih i termalnih voda, naveo je prof. dr Vladimir Jakovljević, dekan Fakulteta medicinskih nauka Univerziteta u Kragujevcu.

Do kraja godine, kaže, u Kragujevcu će biti završen Centar izvrsnosti gde će za privredu moći da se obavljaju različita naučna istraživanja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili