NEMCI TRAŽE PARTNERE U SRBIJI: Dogovoreni novi poslovi na danima dobavljača u PKS

V. N.

02. 07. 2022. u 18:00

OD 2015. godine Privredna komora Srbije organizovala je „Dane dobavljača“ za 40 internacionalnih kompanija, od kojih su neke prisutne sa proizvodnjom u Srbiji, na kojima je više od 700 domaćih privrednih društava imalo priliku da sa inostranim kompanijama razgovara o ulasku u njihove lance dobavljača.

НЕМЦИ ТРАЖЕ ПАРТНЕРЕ У СРБИЈИ: Договорени нови послови на данима добављача у ПКС

Foto PKS

Kompanije iz Nemačke veoma su zainteresovane za saradnju sa našim firmama. Na nedavnom sastanku u PKS, nemačkih kompanija i domaćih preduzeća iz sektora metaloprerade, mašinogradnje i automobilske industrije, dogovoreni su novi poslovi sa firmama iz Nemačke.

„U Privrednoj komori Srbije prvo smo imali razgovore sa tri nemačke kompanije koje su izrazile želju da sarađuju sa našom firmom kroz uključivanje u lance dobavljača. Sa svima je dogovoren početak saradnje koja bi trajala najmanje sedam godina, što znači da su naši budući partneri zainteresovani za dugoročnu saradnju u izradi delova i sklopova za njihove mašine i uređaje“, rekao je Dragiša Ilić, direktor kragujevačke kompanije Orion World.

Foto PKS

PKS je, u saradnji sa Nemačkom organizacijom za međunarodnu saradnju (GIZ) i nemačkim Udruženjem za upravljanje materijalima, uvoz i logistiku, šesti put zaredom organizovala obuku za naše firme i bilateralne razgovore (B2B) sa kompanijama iz Nemačke. Na događaju je bilo 37 kompanija iz Srbije, dok su u B2B razgovorima učestvovale 22 firme. 

* * * * * * * *

Dobavljači iz Srbije

SA ponudom potencijalnih dobavljača iz Srbije upoznale su se četiri nemačke kompanije:

Körber AG, IFM Electronic GmbH, Amazonen Werke H. Dreyer SE&Co. KG i Easy2PartsGmbH. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri