BRATSKI RAZGOVOR O DUHOVNIM VEZAMA: Vladika bački Irinej ugostio ambasadora Rusije Bocan-Harčenka

J.S.

12. 05. 2021. u 19:11

NjEGOVO Preosveštenstvo Episkop bački Irinej primio je danas u posetu posetu Njegovu Ekselenciju Aleksandra Bocan-Harčenka, izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Ruske Federacije u Republici Srbiji.

БРАТСКИ РАЗГОВОР О ДУХОВНИМ ВЕЗАМА: Владика бачки Иринеј угостио амбасадора Русије Боцан-Харченка

Foto: Eparhija bačka

Episkop bački Irinej primio je danas u posetu posetu Njegovu Ekselenciju Aleksandra Bocan-Harčenka, izvanrednog i opunomoćenog ambasadora Ruske Federacije u Republici Srbiji.

Prijemu u Vladičanskom dvoru u Novom Sadu prisustvovali su: Njegovo Preosveštenstvo Episkop mohački Isihije, kao i saradnici g. Bocan-Harčenka.

Sagovornici su bratski razgovarali o neraskidivim istorijskim i duhovnim vezama između srpskog i ruskog naroda, kao i o aktuelnoj situaciji u pravoslavnom svetu.

- Bili smo uvek jedinstveni kroz zajedničku istoriju i pomagali jedni drugima. U današnjem svetu – koji je prepun iskušenja, izazova, opasnosti i nepravde – samo ako budemo zajedno možemo da imamo ispravan stav i dobru budućnost. Relativno kratak razgovor nam je dao mogućnost da obuhvatimo sve najvažnije teme koje su aktuelne i neophodne za sve nas, od Moskve do Beograda, do Novog Sada i bilo gde - kazao je Preosvećeni vladika Irinej posle sastanka.

Ističući da je razgovor protekao u lepoj i srdačnoj atmosferi, gospodin Aleksandar Bocan-Harčenko je rekao da je sa vladikom Irinejem pričao o Spomen-hramu Svetoga Save na Vračaru, mogućem dolasku Njegove Svetosti Patrijarha moskovskog i sve Rusije g. Kirila u posetu Srpskoj Pravoslavnoj Crkvi, kao i o izazovima sa kojima se susreće pravoslavna vaseljena.

- Vladika je izneo svoje mišljenje koje se potpuno poklapa sa našim ocenama na koji način Pravoslavlje može da uspostavi jedinstvo, da prevaziđe novonastale podele, pre svega u Ukrajini - dodao je ambasador Ruske Federacije.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

TULIJUM LASER ODLIČAN IZBOR ZA LEČENJE: Najčešći uzrok urinarnih problema je uvećana prostata