BUGARSKA OTVARA GRANICE: Evo šta će Srbima biti potrebno za ulazak u ovu zemlju

Novosti onlajn

25. 04. 2021. u 18:04

BUGARSKA od 1. maja otvara svoje granice, a u tu zemlju moći će da se uđe na tri načina.

БУГАРСКА ОТВАРА ГРАНИЦЕ: Ево шта ће Србима бити потребно за улазак у ову земљу

Foto: Printscreen

Ministar zdravlja Bugarske Kostadin Angelov rekao je da je potrebno imati potvrdu o kompletno završenom procesu imunizacije, negativan PCR ili antigenski test ili dokument o preležanom virusu.

Kako je objasnio Angelov, dokument kojim se potvrđuje da je kovid preležan ne sme da bude stariji od šest meseci od dana ulaska u zemlju.

Podsetimo, pre nekoliko dana Grčka je otvorila svoje granice za građane Srbije, a u tu zemlju će za sada isključivo moći da se uđe preko graničnih prelaza iz Bugarske. Kako je ranije objašnjeno, neće biti obavezan karantin za građane Evropske unije, kao i Srbije, ali svaki turista mora da popuni formular o lokaciji i smeštaju 24 sata pre putovanja. 

Prema važećim pravilima, turisti iz Srbije neće moći da se kreću po Grčkoj, već će biti u obavezi da idu samo u mesto gde su rezervisali smeštaj.

Letnja sezona u Grčkoj zvanično počinje sredinom maja i od tada će, kako je najavljeno, u tu zemlju moći da se uđe i preko Severne Makedonije.

(Kurir)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove