KAKVO NAS VREME OČEKUJE ZA PRAZNIKE? Stiže nam pogoršanje vremena, a svi se pitaju da li će biti hladno za 1. maj i Vaskrs

Novosti online

25. 04. 2021. u 09:30

DOK meteorolozi najavljuju izvesno pogoršanje vremena, nestabilnu nedelju, svi se u ovom momentu pitaju kakve nas vremenske prilike očekuju tokom predstojećih praznika.

КАКВО НАС ВРЕМЕ ОЧЕКУЈЕ ЗА ПРАЗНИКЕ? Стиже нам погоршање времена, а сви се питају да ли ће бити хладно за 1. мај и Васкрс

Foto V. Danilov

Meteorolog Đorđe Đurić do detalja opisuje vremensku prognozu od nedelje do praznika.

- Minimalna jutarnja temperatura biće u nedelju ujutro slična kao i subotnja i kretaće se od -1°C do 5°C u nižim predelima, a na Pešteru do -5°C. Tokom dana biće toplo, maksimalna temperatura do 21°C, u Beogradu do 19°C. Dakle, ovaj vikend može doneti veliku opasnost po poljoprivredne i ratarske kulture, naročito po kulture pri tlu, tako da su obavezne adekvatne mere i zaštite. Mraz ovog vikenda može naneti samo dodatne štete već mnogo oštećnim kulturama od prethodnih mrazova tokom aprila i marta. Dobra vest je da nas sledeće sedmice ne očekuju mrazovi i najverovartnije je da je ovo sve od mrazova na 2 metra ove prolećne sezone u nižim predelima - zaključuje Đurić što će konačno doneti stabilizaciju vremenskih prilika.

 

Šta nas očekuje u nastavku vikenda i do prvog maja? Današnje jutro osvanulo je vedro i veoma hladno za ovo doba godine,...

Posted by Djordje Djuric on Subota, 24. april 2021.

U Srbiji u nedelju jutro vedro i veoma hladno, ponedge uz slab mraz, dok se prizemni mraz očekuje u većini predela. U dolinama i kotlinama očekuje se magla. Tokom dana sunčano i toplo. Vetar slab, promenljivog pravca. Minimalna temperatura od -1 do 5°C, pri tlu niže, a maksimalna dnevna od 17 do 21°C. Nakon jutarnjih 5°C, maksimalna temperatura tokom dana u Beogradu 19°C.

U Srbiji u ponedeljak povećanje oblačnosti. Na krajnjem severu tokom dana biće uslova za kišu, a tokom noći i u ostalim predelima. Maksimalna temperatura od 11°C na severozapadu do 19°C na jugoistoku Srbije. U utorak oblačno i svežije sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Duvaće umeren do jak jugoistočni vetar, na jugu Banata i sa olujnim udarima. Maksimalna temperatura od 10 do 16°C, u Beogradu do 13°C.

Od srede do subote promenljivo oblačno i toplije sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, dok će na jugu biti suvo i uglavnom sunčano, ali i najtoplije. Maksimalna temperatura od 18°C na severozapadu do 26°C na jugu Srbije, u Beogradu u zavosnosti od dana od 19 do 24°C - objavio je Đurić. 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave