KRIZNI ŠTAB DANAS ODLUČUJE O MERAMA: Moguće otvaranje tržnih centara od vikenda

B. R.

09. 04. 2021. u 07:10

SA 3.625 potvrđenih slučajeva infekcije virusom korona na 16.055 testiranih u poslednja 24 sata, u Srbiji je nastavljen trend smirivanja epidemije, a da li je to dovoljno da se dodatno popuste mere otvaranjem tržnih centara, eventualno i povratkom đaka u klupe, "preseći" će danas Krizni štab.

КРИЗНИ ШТАБ ДАНАС ОДЛУЧУЈЕ О МЕРАМА: Могуће отварање тржних центара од викенда

Foto D. Milovanović

Medicinski deo ovog tela, uz ocenu da se situacija popravlja, smatra da bi, ipak, trebalo iskoristiti ovaj pozitivan trend, i još malo sačekati, ali zbog ekonomskih interesa ne isključuje se mogućnost popuštanja mera.

U bolnicama je juče prvi put posle dužeg vremenja smanjen broj hospitalizovanih, iako svega za devet, ali je i taj zaokret trenda izuzetno važan, s obzirom na to da je dosad bilo bar 30 prijema dnevno više nego otpusta, a u zamahu talasa i po 250. Za dva je manje i pacijenata na respiratorima, ukupno 265, ali je za dan bitku sa kovidom izgubio 41 oboleli.

Usporavanje korone, smatraju epidemiolozi, trebalo bi što bolje iskoristiti za omasovljavanje imunizacije, a za dan je, bez prijave, vakcinisano gotovo 22.000 ljudi. U Srbiji je dosad obe doze vakcine primilo 1.130.000 građana, a samo jednu 1.578.800. Predsednik Aleksandar Vučić objavio je da je juče oboren rekord i da se vakcinisalo više od 75.000 ljudi.

Pukovnik Ivo Udovičić, komandant Vojne bolnice na Karaburmi kaže da se u poslednjih nekoliko dana primećuje, pogotovo u Beogradu, blagi pad broja novozaraženih. On potvrđuje da u bolnici ima i vakcinisanih, ali zanemarljivo malo i niko od njih nije preminuo, niti završio na intenzivnoj.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima