KISIĆ TEPAVČEVIĆ: Država vodi računa o svakom radnom mestu

J.Ž.S.

02. 04. 2021. u 12:19

POBOLjŠANjE uslova rada i smanjenje nezaposlenosti od velike su važnosti za našu ekonomiju, pogotovu ako se misli na najugroženije kategorije stanovništva, na sve one koji su godinama imali nepovoljan položaj na tržištu rada. I u ovim teškim okolnostima epidemije kovid 19 vodi se računa o svakom radnom mestu, rekla je Darija Kisić Tepavčević, ministarka za rad.

КИСИЋ ТЕПАВЧЕВИЋ: Држава води рачуна о сваком радном месту

Foto: Printscree

Prema njenim rečima jedna od aktivnosti na tom polju tiče se i realizacije mera aktivne politike zapošljavanja, kroz raspisivanje javnih poziva i konkursa, a za te mere je obezbeđeno više od 5,7 milijardi dinara.

- Planirano je da se u u te svrhe tokom 2021. godine uključi 18.225 nezaposlenih osoba, od kojih je 2.185 sa invaliditetom - istakla je Kisić Tepavčević.

Tim povodom ministarka i direktor Nacionalne službe za zapošljavanje su potpisali sporazum o učinku NSZ za 2021. godinu.Prof. dr Kisić Tepavčević je ukazala da su se uslovi za potpisivanje ovog sporazuma stekli usvajanjem Strategije zapošljavanja u Srbiji za period 2021. do 2026. godine i pratećeg Akcionog plana za period od 2021. do 2023. godine.

Martinović je naveo da je ta služba potpisivanjem ovog sporazuma preuzela konkretne zadatke i da se jedna od važnih aktivnosti ove godine odnosi na podsticaje poslodavcima i nezaposlenima koja se nalaze na evidenciji NSZ:

- Raspisali smo 13 javnih poziva sa različitim merama podsticaja privredi i nezaposlenima, od kojih će najveći broj njih biti otvoreni do 30. novembra - rekao je on. - Jasno su definisane kategorije osoba koje su obuhvaćene podsticajima i da među njima su mladi do 30 godina, osobe sa invaliditetom, stariji od 50 godina, Romi, nekvalifikovani, žrtve porodičnog nasilja i drugi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)