KORONA IZAZIVA STERILITET, A NE VAKCINA: Doktor Đerlek izričit - Trebaju nam zdrave porodice, primite cepivo

Tanjug

26. 03. 2021. u 11:41

DRŽAVNI sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek pozvao je danas sve studente da se vakcinišu i naglasio da treba da znaju da do steriliteta ne dovodi vakcina već posledice koje izaziva koronavirus.

КОРОНА ИЗАЗИВА СТЕРИЛИТЕТ, А НЕ ВАКЦИНА: Доктор Ђерлек изричит - Требају нам здраве породице, примите цепиво

Foto: Tanjug/Rade Prelić

- Trebaju nam zdrave porodice, reprodukcija i povećanje nataliteta, a sveukupno zdravlje očuvaćemo samo uz pomoć vakcine - rekao je Đerlek.

Državni sekretar je dodao da studenti ne treba da se plaše vakcine, da treba da slušaju struku, profesore, a ne "dr Gugla" i društvene mreže.

- Vakcina pomaže i štiti. Kovid izaziva post virusni sindrom, to je multisistemska bolest koja napada ceo organizam i srce, pluća i reproduktivne ograne - rekao je Đerlek i dodao da razume zabrinutost studenata, ali da moraju da znaju da vakcina spasava od oboljevanja, pa i steriliteta.

Đerlek je naveo da je operativni plan vakcinacije na snazi, ali da on može da bude izmenjen u slučaju da u određenom trenutku nema vakcina za koje se građani opredele.

Dodao je da nadležni žele da istovremeno zaštite i starije građane i mlade, ali da je mnogo opasnije ako se studenti ne vakcinišu.

- Idemo kako smo na početku planirali, a to su rizične grupe - rekao je Đerlek, koji je upozorio i na svu brutalnost britanskog soja.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

ITALIJA U ŠOKU: Evo zbog koga je Janik Siner ostavio devojku (FOTO)