BOLJA SARADNJA CIVILNOG DRUŠTVA I JAVNE UPRAVE: Ministarka Gordana Čomić podržala projekat "Dijalog promena"

Vojislava Crnjanski Spasojević

25. 03. 2021. u 17:48

U CILjU pružanja podrške uspostavljanju dijaloga između civilnog i javnog sektora, Beogradska otvorena škola (BOŠ) u partnerstvu sa Ministarstvom za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog i uz podršku EU, otpočela je trogodišnji projekat "Dijalog promena".

БОЉА САРАДЊА ЦИВИЛНОГ ДРУШТВА И ЈАВНЕ УПРАВЕ: Министарка Гордана Чомић подржала пројекат Дијалог промена

Foto: V. C.

Njime će se, kroz dijalog civilnog društva i javne uprave, raditi na rešavanju konkretnih problema u zajednici i otklanjanju prepreka za uključivanje udruženja građana u procese odlučivanja.

U naredne tri godine finansijski će biti podržano 40 organizacija građanskog društva i 30 istraživača, a kroz mentorsku podršku više od 100 predstavnika udruženja građana i 60 predstavnika lokalnih samouprava i ministarstava biće osnaženo za učešće u dijalogu za rešavanje konkretnih problema, čulo se na predstavljanju projekta.

- Moramo normalizovati situaciju u kojoj se o svakoj temi u društvu razgovara kroz dijalog između predstavnika vlasti, civilnog društva, predstavnika EU i predstavnika Univerzizeta. Ne znamo unapred rezultat dijaloga, ali znamo da ako se udružimo svi mi koji želimo dobro Srbiji, postoji verovatnoća da ćemo se sastati za dve godine u ovoj sali i reći: mogli smo i uspeli smo - rekla je Gordana Čomić, ministarka za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog.

Sem Fabrici, šef Delegacije EU dodao je da "organizacije civilnog društva imaju bitnu ulogu u dijalogu kao posrednici koji sa predstavnicima javne uprave komuniciraju najvažnije potrebe društva i zato je bitno uspostaviti sistemsko, a ne periodično uključivanje civilnog društva."

- Kako se u EU svakodnevno realizuje dijalog, tako je i za Srbiju veoma bitno da dijalog postane nova normalnost i deo svakodnevnih debata - rekao je Fabrici.

Ivanka Popović, rektorka Univerziteta u Beogradu je naglasila da su univerziti nedovoljno iskorišćen resurs koji svojim ekspertskim uslugama može da pruži više nego što je učinjeno do sada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!