BEZ USVAJANJA DECE: Rasprava o zakonu o istopolnim zajednicama, predlagaču još ne stižu primedbe i sugestije

V. C. S.

10. 03. 2021. u 22:05

POVODOM javne rasprave o Zakonu o istopolnim zajednicama, održan je okrugli sto na kome je ministarka za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog Gordana Čomić rekla da će usvajanjem ovog akta Srbija pokazati odlučnost da ljudska prava budu jednako primenjena na sve građane i građanke.

БЕЗ УСВАЈАЊА ДЕЦЕ: Расправа о закону о истополним заједницама, предлагачу још не стижу примедбе и сугестије

Foto N. Skenderija

- LGBT zajednica ima prava da zakonom uredi prava i obaveze međusobnog života - rekla je Čomićeva okupljenim novinarima. Na pitanje da li će pripadnici LGBT zajednice imati ista prava kao bračni drugovi budući da se koristi termin istopolna zajednica, a ne brak, Čomićeva je kazala:

- Nije brak, nema usvajanja dece, to je istopolna zajednica i zakon koji uređuje međusobna prava i obaveze.

Kako je za "Novosti" potvrdio Saša Gajin, član Radne grupe za izradu ovog propisa, još nije stigla nijedna pisana primedba ili sugestija.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!