OČEKIVAO POMOĆ, A DOBIO - ZNAČKU! Penzionisani policajac Slobodan na meti prevaranata

Z. U.

24. 03. 2021. u 09:47

OBEĆAVALI su mi pomoć u svakom smislu, čak i da mi pomognu da sazidam malu kuću na placu koji kupim.

ОЧЕКИВАО ПОМОЋ, А ДОБИО - ЗНАЧКУ! Пензионисани полицајац Слободан на мети превараната

Foto Arhiva

Kada sam rekao da imam parcelu na kojoj mogu da zidam, rekli su mi da sam zakasnio. Za članarinu i značku uzeli su mi oko 25.000 dinara u gotovini i traže još. A, ja nemam. Stopostotni sam invalid i treba mi novac za lekove i fizijatra.

Ovako, za "Novosti", svoju muku prepričava penzionisani pripadnik MUP Srbije Slobodan Mitrović (53), koji je zbog teškog zdravstvenog stanja, već nekoliko godina u penziji.

Mislio je, kada su mu se obratili iz jednog udruženja, da će mu bivše kolege pomoći i da će mu biti lakše, a oni su ga prevarili.

ČERUPAJU BORCE

- NISAM mogao da verujem kakvi su to drugovi - priča kroz suze Mitrović. - General Guri je ostao zaprepašćen kada sam mu rekao o ovim prevarantima iz udruženja. On i SUBOS i Fondacija "Srpski borac" su i njima obezbeđivali donacije, od novčanih do medicinskih. Ispostavilo se, međutim, da oni naše borce čerupaju.

- Reč je o Udruženju ratnih veterana Posebnih jedinica policije PJP - navodi Mitrović.

- Obećavali su sve dok nisam platio članarinu. Uzeli su novac u kešu, nisu mi dali nikakavu priznanicu. Onda su mi tutnuli značku i zaboravili me. Kada im se obratim da ispune obećanje, oni me ignorišu. A, prošao sam mnoga ratišta, od Hrvatske, preko Bosne do Kosova i Metohije. Posledice sam osetio kasnije, te 2014. godine kada su me u kratkom roku pogodila dva jaka moždana udara.

Prvi su reagovali bivši policijski general, proslavljeni komandant Goran Radosavljević Guri, Savez udruženja boraca Srbije i Fondacija Srpski borac. Finansirali su kupovinu invalidskih kolica, a sada skupljaju novac za fizijatra, koji bi ga osposobio da se donekle kreće.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

EKSKLUZIVNO: Pogledajte šta policija radi u kući Dankine majke (VIDEO)