NOVA RADOST U SELU KOD TRSTENIKA: Nevena, rođena u ambulanti, napunila godinu dana, a Kovačevići čekaju još jednu prinovu! (FOTO)

S. BABOVIĆ

17. 03. 2021. u 22:00

BEBA Nevena, koja nije htela da čeka dolazak mame u porodiliše u Kruševcu, već je na svet došla u ordinaciji Doma zdravlja u Trsteniku, napunila je godinu dana, a srećni roditelji iz sela Rujišnik, Danica(30) i Aleksandar Kovačević(40) sada čekaju još jednu prinovu.

НОВА РАДОСТ У СЕЛУ КОД ТРСТЕНИКА: Невена, рођена у амбуланти, напунила годину дана, а Ковачевићи чекају још једну принову! (ФОТО)

Foto: S. Babović

Porođaj u ambulanti bio je neobičan i po tome što je Danicu porodio mlad ginekolog dr Ivan Milutinović (39), kome je to bio prvi radni dan na poslu nakon dolaska sa specijalizacije!

- Baš na Dan žena ,8. marta, ušla sam u šesti mesec, sada znamo da nosim dečaka i nadamo se najboljem - svedoči za “Novosti” trudnica Danica Kovačević.- Nevena je, hvala dragom Bogu, odlično. Lepo raste, smeje se, prohodala je i već uči da priča sa nama. Nismo očekivali novu trudnoću tako brzo, ali smo najsrećniji na svetu. Samo da su deca živa i zdrava.

Trstenik je ostao bez porodilišta pre tri decenije. To, međutim, nije bila prepreka dr Ivanu Milutinoviću, da uz podršku dr Dragice Gočanin-Pejčić, iskusne načelnice Službe za zdravstvenu zaštitu žena, obavi porađaj u ambulantnim uslovima. Devojčica je bila teška 3.310 grama i odmah je sanitetom transportovana za kruševačku bolnicu.

- Oko 9,30 je u ordinaciju ušla trudnica, kojoj je već pukao vodenjak, žalila se na jake bolove - ispričao nam je dr Milutinović.- Već pri prvom pregledu bilo je jasno da je porođaj počeo, videla se glavica bebe. Nije bilo nikako bilo vremena za transport do Kruševca. Sve se odigralo vrlo brzo, u dva-tri napona. Beba je odmah zaplakala i znao sam da će sve biti kako valja.

BORBA ZA BOLjI ŽIVOT

DANICA(30)i Aleksandar(40)Kovačević nemaju stalnih primanja i sanjaju da imaju svoju kuću gde će za njihovu uskoro petočlanu porodicu biti dovoljno mesta. Trenutno pod istim krovom žive sa Aleksandrovim roditeljima i bratom. Iako su zabrinuti za budućnost, rešeni su da se bore.

U Rujišniku je usledilo slavlje, a sva je prilika da će se u ovom malom selu gde živi svega 130 duša, slaviti ponovo sa još jednom prinovom kod Kovačevića. Danica i Aleksandar daju sve od sebe da se loša demografska slika u ovom selu popravi. Za samo 15 meseci rodila im se najpre Nikolina, a za njom i Nevena. Sada je na putu treće dete. Sa radošću ga očekuju i baka Verica i deka Velibor.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

TULIJUM LASER ODLIČAN IZBOR ZA LEČENJE: Najčešći uzrok urinarnih problema je uvećana prostata