VELIKE GUŽVE U SRBIJI: Zakrčeni putevi ka turističkim centrima, svi krenuli na zimovanje

Novosti online

12. 02. 2021. u 20:04

U SRBIJI je večeras pojačan intenzitet saobraćaja zbog predstojećeg produženog vikenda, pre svega na putevima koji vode ka našim zimskim turističkim centrima.

ВЕЛИКЕ ГУЖВЕ У СРБИЈИ: Закрчени путеви ка туристичким центрима, сви кренули на зимовање

Foto: AMSS kamere

Zbog povećanog intenziteta saobraćaja i zadržavanja na kružnom toku Preljina i kroz centar Čačka, saobraćaj se usporeno odvija, te su kolone vozila sve do naplatne stanice Preljina i time onemogućavaju normalan protok vozila kroz naplatnu stanicu, saopštili su iz JP "Puteva Srbije". Zadržavanje na naplatnoj stanici Preljina je i do 45 minuta.

Prema informacijama Uprave granične policije u 17:15 časova, teretna vozila na Batrovcima, na izlazu čekaju 120 minuta, Sremskoj Rači 120 minuta. Zbog hladnog vazduha i niskih tempratura vozačima se savetuje maksimalna opreznost.

To može predstavljati potencijalnu opasnost u narednom periodu, pošto je gotovo sigurno da će gužve na srpskim planinama dovesti do porasta broja zaraženih virusom korona.

O tome su govorili na današnjoj konferenciji epidemiolog Predrag Kon i pukovnik dr Ivo Udovičić, koji su konstatovali da nema ni govora o popuštanju mera, kao i da će biti pojačan inspekcijski nadzor u zimovalištima.

- Primetno je pogoršanje situacije, ono na sreću nije naglo, već postepeno. Jasno je i na primeru jedne beogradske opštine da su zimovališta mesta povećanog rizika. Svako ko sada odlazi na planine, mora da zna da je povećan rizik od zaražavanja - naglasio je epidemiolog.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu