SUTRA DRASTIČAN PAD TEMPERATURE: Slede nam ledeni dani, mogući i olujni vetrovi

Tanjug

10. 02. 2021. u 18:24

REPUBLIČKI hidrometeorološki zavod Srbije izdao je danas upozorenje na značajno zahlađenje u Srbiji od četvrtka kada će temperatura vazduha biti za oko 15 stepeni niža, a potom će uslediti i ledeni dani.

СУТРА ДРАСТИЧАН ПАД ТЕМПЕРАТУРЕ: Следе нам ледени дани, могући и олујни ветрови

Foto: D. Balšić/Facebook/Marko Čubrilo

Značajno zahlađenje pratiće umeren i jak, kratkotrajno i olujni, severozapadni vetar, kao stvaranje manjeg snežnog pokrivača i poledice.

U Srbiji će sutra biti oblačno sa kišom, ujutru i pre podne na severu, a posle podne i u ostalim krajevima zahladenje, jak severozapadni vetar i prelazak kiše u sneg i stvaranje manjeg snežnog pokrivača.

Posle podne na severu a u toku noći i u ostalim krajevima prestanak snega i delimično razvedravanje. Vetar će biti umeren i jak, ponegde kratkotrajno i olujni, severozapadni.

Jutarnja temperatura od od 0 do 8, najviša u toku prepodneva, od 0 na severu do 12 na jugoistoku, u toku dana u značajnom padu, posle podne i uveče temperatura u svim mestima ispod 0 stepeni.

U Beogradu će vreme sutra biti sa kišom, pre podne zahladenje, jak severozapadni vetar i prelazak kiše u sneg. Posle podne prestanak snega, u toku noći delimično razvedravanje. Vetar umeren i jak, severozapadni.

Jutarnja temperatura oko 7, ujedno i najviša jer će tokom dana ona padati, a uveče će biti ispod 0 stepeni.

Prema prognozi, izgledi vremena za narednih sedam dana su promenljivo oblačno i hladno, u većem delu uglavnom suvo, u planinskim predelima i na jugu mestimično slab sneg. Temperatura znatno ispod prosečnih vrednosti, ujutro umeren i jak mraz, do ponedeljka.

Dnevne temperature će se kretati od -5 do 0 (ledeni dani, poledica), od utorka manji porast temperature.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)