NIS dobitnik plakete za izvanredan doprinos radu i razvoju Elektronskog fakulteta u Nišu

Promo

29. 01. 2021. u 16:43

KOMPANIJI NIS dodeljena je plaketa za izvanredan doprinos u radu i razvoju Elektronskog fakulteta u Nišu, kao i radu na zajedničkim projektima u domenu novih tehnologija i digitalizacije.

НИС добитник плакете за изванредан допринос раду и развоју Електронског факултета у Нишу

Foto: Promo

Elektronski fakultet u Nišu proslavio je protekle godine jubilej od 60 godina postojanja i rada, tako da su ovim povodom uručena priznanja zaslužnim organizacijama i pojedincima, jer usled aktuelne epidemiološke situacije nije održana Svečana akademija, na kojoj se nagrade tradicionalno dodeljuju.

Plaketu je u ime NIS-a preuzeo Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora i direktor Funkcije za odnose sa državnim organima i korporativne komunikacije. Pored kompanije NIS, plaketu za izvanredan doprinos radu fakulteta dobio je i ogranak Srpske akademije nauka i umetnosti u Nišu.

Priznanja su uručili prof. dr Dragan Mančić, dekan Elektronskog fakulteta u Nišu i prof. dr Dragan Pantić, predsednik Saveta Elektronskog fakulteta. Dodeli priznanja prisustvovali su i Mladen Šarčević, specijalni savetnik predsednika i premijerke Republike Srbije, kao i rektor Univerziteta u Nišu, prof. dr Dragan Antić.

Foto: Promo

 

Dodeljeno priznanje predstavlja potvrdu dugogodišnjeg predanog rada i ulaganja NIS-a u naučne i obrazovne ustanove kroz program „Energija znanja“.

- NIS je kompanija koja shvata stalne promene u savremenom poslovanju. Posvećeni smo razvoju digitalnih kompetencija unutar kompanije i shvatamo značaj povezivanja nauke i obrazovanja sa privredom. S tim u vezi, započeli smo saradnju sa vodećim fakultetima u oblasti IT tehnologija, a Elektronski fakultet u Nišu je jedan od njih. Mi tu saradnju realizujemo u cilju pružanja praktično primenljivog znanja studentima i stvaranja kadra za kojim postoji potreba na tržištu. Na ovaj način NIS želi da doprinese da mladi ostanu u Srbiji i da pruži podršku domaćem obrazovanju - naveo je Vadim Smirnov, zamenik generalnog direktora i direktor Funkcije za odnose sa državnim organima i korporativne komunikacije NIS-a, povodom dodeljene nagrade.

Kompanija NIS i Elektronski fakultet u Nišu otvorili su krajem septembra prošle godine na ovom fakultetu prostor za realizaciju zajedničkih projekata na polju digitalizacije i novih tehnologija (coworking zona).

NIS je prethodno podržao nabavku vredne računarske opreme, zahvaljujući kojoj studenti i profesori sada mogu da rade i istraživanja iz oblasti veštačke inteligencije. Navedeni prostor se koristi i za realizaciju radionica, predavanja i vebinara.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!