IZBOR ČLANOVA VEĆA AGENCIJE ZA BORBU PROTIV KORUPCIJE: Pravosudna akademija organizuje test, kandidate verfikuje Skupština

V.C.S.

28. 01. 2021. u 19:41

DVADESET pet kandidata polagaće 1. februara test za članove Veća Agencije za borbu protiv korupcije, prvi put od kada je donet novi Zakon o sprečavanju korupcije.

ИЗБОР ЧЛАНОВА ВЕЋА АГЕНЦИЈЕ ЗА БОРБУ ПРОТИВ КОРУПЦИЈЕ: Правосудна академија организује тест, кандидате верфикује Скупштина

Foto: V. Danilov

Konkurs je raspisalo Ministarstvo pravde, a sprovodi ga Pravosudna akademija.

Posle testa, komisija za izbor dostaviće ministru pravde rang listu kandidata prema ostvarenom uspehu, a ministar je dužan da Narodnoj skupštini predloži one koji su sa osvojili najmanje 80 bodova.

Ukoliko Skupština odluči da ne izabere sve članove Veća Agencije ili ako nema dovoljnog broja kandidata koji su na ispitu ostvarili bar 80 bodova, ponovo se raspisuje konkurs u roku od 30 dana.

-. Mandat člana Veća Agencije traje pet godina – podsetio je direktor Pravosudne akademije Nenad Vujić. - Uloga Akademije je da testira znanje prijavljenih radi provere njihove stručnosti i profesionalnog integriteta za obavljanje funkcije člana Veća Agencije. Svi kandidati koji su završili Pravni fakultet, treba da imaju najmanje devet godina radnog iskustva u struci i da nisu osuđivani za krivično delo na kaznu zatvora od najmanje šest meseci ili za kažnjivo delo koje ga čini nedostojnim javne funkcije.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)