PRAVOSUDNA AKADEMIJA – ULAZNICA U SUDSTVO: Ambasadorka Portugala s ministarkom Majom Popović, najavljena podrška Srbiji

V. C. S.

28. 01. 2021. u 19:06

JEDNA od tema današnjeg razgovora ministarke pravde Maje Popović i ambasadorke Portugala u Srbiji Marije Virdžinije Mendez da Silva Pina bila je neposredna saradnja Pravosudne akademije i portugalskog Pravosudnog centra, koju je preložila ambasadorka.

ПРАВОСУДНА АКАДЕМИЈА – УЛАЗНИЦА У СУДСТВО: Амбасадорка Португала с министарком Мајом Поповић, најављена подршка Србији

Foto: Ministarstvo

Njeno pohađanje i završetak, kako je naglasila Da Silva, jedini je način u Portugaliji za ulazak u pravosudni sistem.

To je ocenjeno kao primer dobre prakse, a ministarka Popović je dodala da upravo ustavne promene u Srbiji podrazumevaju da bi završetak Pravosudne akademije bio jedini put da sudije i tužioci uđu u naš pravosudni sistem.

Tema razgovora bila je i podrška Srbiji na polju evriontegracija, posebno s obzirom da je Portugal 1. januara preuzeo šestomesečno predsedavanje Evropskom unijom. Ministarka je ponovila da je strateški cilj Srbije ulazak u EU i da od Portugala, kao prijateljske zemlje, očekuje podršku na tom putu.

Da Silva je najavila dodatni angažman svoje zemlje u oblasti evrointegracija Srbije i podsetila da će jedan od prioriteta tokom perioda predsedavanja biti napredak u pristupnom procesu Zapadnog Balkana, uključujući i otvaranje novih poglavlja sa Srbijom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

REŠILI DA KAZNE - SAMI SEBE! Ova zemlja je povukla najluđi potez od uvođenja sankcija Rusima