NIJE VIŠE U KOVID SISTEMU: Institut za reumatologiju od jutros prima pacijente sa reumatskim bolestima

Tanjug

18. 01. 2021. u 12:12

INSTITUT za reumatologiju izašao je iz kovid sistema i od jutros je počeo sa regularnim radom i ponovo prima pacijente sa reumatskim bolestima.

НИЈЕ ВИШЕ У КОВИД СИСТЕМУ: Институт за реуматологију од јутрос прима пацијенте са реуматским болестима

Foto: I. Marinković

Direktor te zdravstvene ustanove dr Goran Radunović kaže da će u narednih nekoliko nedelja nastojati da obave sve zaostale preglede koje su morali da otkažu u prethodna dva meseca.

-Lekari će raditi ambulano-poliklinički posao više puta nedeljno - tri do četiri puta nedeljno. Pokušaćemo da zbrinemo sve pacijente koji su propustili preglede od novembra do sredine januara - naveo je Radunović.

Lekari Instituta imaće mnogo posla u narednom periodu. Trenutno se telefonski kontaktiraju i pozivaju na pregled svi pacijenti koji su imali zakazane preglede u pediodu kada je Institut bio u kovid sistemu.

-Uskoro ćemo imati i prve pacijente na bolničkom lečenju. Očekujem da ćemo u naredbnih nekoliko nedelja postići pun obim posla kod reumatologa koji rade u ovoj ustanovi - rekao je Radunović.

U prethodna dva meseca koliko je Institut za reumatologiju bio u kovid sistemu lečeno je 660 kovid pacijenata.

U kovid sistemu bilo je 91 bolnički krevet i kapaciteti su uglavnom bili puni.

Institut je tokom rada u kovid sistemu uspeo paralelno da organizuje i rad u zelenoj zoni u kojoj je bila dnevna bolnica i mali ambulantni deo za hitne preglede ugroženih pacijenta.

Na taj način oko 1.000 pacijenata nastavilo je da prima inovativnu terapiju. Za one koji lekove dobijaju u obliku tableta ili potkožno, terapija je isporučivana na kućnu adresu. Pacijenti koji terapiju primaju intravenski dolazili su u Institut i lekove primali u dnevnoj bolnici.

Institut za reumatologiju zbrinjava oko 70 odsto svih pacijenata u Srbiji sa zapaljenskim reumatskim bolestima koje uključuju autoimunske bolesti, sistemske bolesti vezivnog tkiva, različite forme artritisa, teže forme degenerativnog reumatizma.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu