EPIDEMIOLOG BOŽOVIĆ: Broj inficiranih u Crnoj Gori i dalje visok

Tanjug

18. 01. 2021. u 09:35

BROJ inficiranih korona virusom u Crnoj Gori i dalje je visok, izjavila je danas epidemiološkinja Instituta za javno zdravlje (IJZ) u Podgorici Marija Božović.

ЕПИДЕМИОЛОГ БОЖОВИЋ: Број инфицираних у Црној Гори и даље висок

Foto: Depositphotos

Ona je gostujući u Jutarnje programu TVCG kazala da u Crnoj Gori nema žarišta i eksponencijalnog rasta, ali da se ne može govoriti o drastičnom smanjenju broja novoobolelih.

Prema njenim rečima, novozaraženo je 20 do 30 odsto od broja analiziranih uzoraka.

-To je neki trend koji je bio i u prethodnom 14-odnevnom periodu, za nijansu niže, ali ne možemo da kažemo da je smanjen drastično broj oboljelih - kazala je Božović.

Govoreći o nedavno ublaženim merama, Božovićeva je rekla i da se redovno prati epidemiološka situacija u zemljama regiona, te da vlada kada donosi mere uzima u obzir više faktora.

-Epidemiolozi su uvek za restriktivnije mere, ali kao i u svetu ne donosimo mi konačnu odluku, već vlada, pri čemu vlada sagledava situaciju shodno više kriterijuma - rekla je.

Kad je reč o vakcinisanju, ona kaže da se imunizacija preporučuje i da će biti dobrovoljna.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)