POLICIJSKI ČAS OSTAJE NA SNAZI: Nakon dva i po meseca pauze, u Grčkoj se otvaraju saloni i tržni centri

Tanjug

18. 01. 2021. u 10:16

U GRČKOJ se danas otvaraju radnje, tržni centri i šoping molovi, nakon dva i po meseca pauze zbog posebnih mera u cilju sprečavanja širenja korone virusa, prenosi MIA.

ПОЛИЦИЈСКИ ЧАС ОСТАЈЕ НА СНАЗИ: Након два и по месеца паузе, у Грчкој се отварају салони и тржни центри

Foto: EPA

Danas u toj zemlji počinju da rade i kozmetički i frizerski saloni, kao i centri za tehničku kontrolu vozila.

Radnje će moći da rade pod konkretnim pravilima, uz ograničeni broj mušterija, dok je zaštitna maska i dalje obavezna za sve i an bilo kom mestu.

Zbog zabrane kretanja grčki građani će moći da provode dva sata u šopingu, ali samo uz prethodno poslatu sms poruku, koju moraju da čuvaju u slučaju kontrole.

Policijski čas od 21 do pet časova ujutro ostaje na snazi, kao i zabrana putovanja između periferija.

U radnjama do 100 metara kvadratnih dozvoljeno je prisustvo do četiri lica, a u onima čija je površina veća od 100 metara kvadratnih dozvoljeno je po jedno lice na 25 metara kvadratnih.

Frizerski i kozmetički saloni će raditi samo uz prethodno zakazani termin.

Restorani, taverne, kafići, barovi, fitnes centri, muzeji, arheološki lokaliteti, kao i srednje škole i fakulteti i dalje ostaju zatvoreni.

U proteklih 24 časa u Grčkoj su registrovani 237 slučajeva zaraženih virusom korone, dok je od posledice virusa preminulo 28 lica.

Od početka pandemije u toj zemlji su registrovani 148.607 zaraženih i 5.469 smrtnih slučajeva od posledice virusa.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (1)

NOVAK ĐOKOVIĆ GLEDA I NE VERUJE! Evo šta je Rafael Nadal upravo rekao o Noletu u Madridu