MISLE DA JE SVE SAMO SAN: Radost u domu porodice koja je dobila stan u Beogradu u nagradnoj igri Uzmi račun i pobedi"

Šćepan Marović

13. 12. 2020. u 00:11

VELIKA sreća i radost vladala je večeras u domu porodice Stolić iz Resnika koja je u nagradnoj igri "Uzmi račun i pobedi" osvojila stan u Beogradu. U šoku i neverici Branislav, Ružica, Bojana i Bojan dočekali su reportere "Novosti" u uskoro bivšem domu, jer je od 6.600.000 koverata glumac Luka Raco izvukao baš onu sa imenom Branislava Stolića.

МИСЛЕ ДА ЈЕ СВЕ САМО САН: Радост у дому породице која је добила стан у Београду у наградној игри Узми рачун и победи

Foto: Nikola Skenderija

Kako za nas list ističe sin Bojan, on i majka Ružica zajedno su pratili izvlačenje na RTS-u ni ne sluteći da će im ove večeri sreca biti toliko naklonjena.

- Kada je pročitano ime oca, nisam mogao da dođem sebi - iskreno sumira prve utiske Bojan.

- Mislio sam da nije realno, gde od toliko prijava baš mi. Noge su mi se odsekle, nikada u zivotu nisam imao sličan osećaj. Presrećan sam zbog ove nagrade, Bog sve vidi.

Foto: Nikola Skenderija

Stolići su poreklom sa Kosova i Metohije, iz prizrenskog sela Novake. Oni su se u Beograd preselili posle nemilih događaja i agresije na našu zemlju 1999. godine. Posle nekoliko godina u prestonici, pet su proveli u prihvatnom centru u Banji Koviljači. Zatim su se ponovo vratili u glavni grad, a na sadašnjoj lokaciji, u ulici Delovi 18 u Resniku žive poslednjih osam godina. Ti podaci pokazuju da je stan zaista otisao u prave ruke.

Branislav Stolić nije bio u kući u trenutku izvlačenja, a radosne vesti saopstene su mu kada je došao. Od neverice nije znao šta će, a u početku je mislio da se ukućani šale.

- Ni sada ne mogu da dođem sebi, i dalje mislim da je sve ovo samo san - priča za "Novosti" Branislav.

- Odigrali smo oko 15 koverti, a ćerka je upisivala podatke. Nisam verovao da ovo može da se desi, posebno što je toliko koverti bilo u igri. 

Stan koji je "osvojila" porodica Stolić nalazi se u prestoničkom naselju "Zemunske kapije", i površine je oko pedesetak kvadrata. Zbog epidemioloških mera slavlje u Resniku neće biti moguće, ali poziva i čestitki od 18 sati ne manjka.

- Kada sam čula naše prezime, prvo nisam mogla da verujem - u neverici prica Ružica Stolić.

Foto: Nikola Skenderija

- Rekla sam sinu da sačekamo prvo da vidimo jesu li podaci pravilno upisani. Noge su mi se odsekle u trenutku, srce je pocelo sve jače da lupa, bio je pravi šok. Večeras nema spavanja. Pozivi stižu sa svih strana, svi čestitaju i zovu da provere da li smo baš mi dobili nagradu.

Ćerki Bojani radosne vesti javila je najbolja drugarica, a ona je brze-boje dojurila u Resnik da radost podeli sa najbližima. Dok smo sedeli u slavljeničkom ambijentu doma u Resniku, porodica Stolić je svo vreme bila u kontaku sa njihovim drugim sinom Bobanom, koji sa porodicom živi u Banjaluci. On nije skrivao oduševljenje što će mu se najmiliji posle nekoliko decenija teške borbe konačno rešiti stambeno pitanje. Kako kaže Branislav, sad je vreme za slavlje, a nakon toga sledi potpisivanje ugovora i selidba u svoj novi dom u Zemunu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (5)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove