POČELO OPREMANJE KOVID BOLNICE U BATAJNICI: 18 hiljada kvadrata, mesta za 930 bolesnika, a evo kada će da primi prve pacijente (FOTO+VIDEO)

J. G.

19. 11. 2020. u 22:21

KOVID bolnica u Batajnici, izgađena u okviru Vojnog kompleksa "Zemun - ekonomija", biće najznačajnija i najveća takva bolnica u Srbiji.

ПОЧЕЛО ОПРЕМАЊЕ КОВИД БОЛНИЦЕ У БАТАЈНИЦИ: 18 хиљада квадрата, места за 930 болесника, а ево када ће да прими прве пацијенте (ФОТО+ВИДЕО)

Foto: Printskrin

Gradnja objekta je završena, sada je u toku uređenje prostora oko zgrade i počelo se sa unošenjem nameštaja i opreme.

Krupne stvari, ormane i krevete, unosi 20 pripadnika Vojske Srbije. Sa njima su tu i 20 pripadnika komunalne milicije. Rok da se završi unos je 29. novembar.

Unos opreme počeo je i u zgradi za dijagnostiku, a opremanje bi trebalo da traje do 24. novembra.

Dezinfekcija objekta bi trebalo da bude urađena 30. novembra, a dan kasnijem 1. decembra, objekat će biti otvoren.

Bolnica je površine 18 hiljada kvadrata. U njoj će biti mesta za 930 bolesnika i to 250 na intenzivnoj i 680 na poluintenzivnoj nezi.

Dok traje epidemija virusa korona ovaj objekat biće kovid bolnica, a kada se pandemija završi planirano je da to bude multifinkcionalan medicinski centra u okviru koga će da bude otvorena porođajna sala.

Investitor radova je "VGC Beograd", a Ministarstvo zdravlja finansiralo je nabavku opreme.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (3)

NAJATRAKTIVNIJA HRVATICA BESNA: E, baš idem!