KOVID SE PRIMIRIO U PARAĆINU: Protekle sedmice troje pozitivno

Z. Rašić

15. 09. 2020. u 08:31

NA nivou paraćinske opštine potvrđena su ukupno tri kovid-pozitivna pacijenta tokom protekle sedmice, dok pozitivnih u Kovid-ambulanti Doma zdravlja, gde je obavljeno ukupno 122 pregleda, nije bilo, mada je 76 pacijenata sa simtomima pregledano prvi put.

КОВИД СЕ ПРИМИРИО У ПАРАЋИНУ: Протекле седмице троје позитивно

Foto: Z. R.

Prema rečima pomoćnice direktora Doma zdravlja, dr Snežane Nikodijević, uzeti su uzorci za sedam PCR testova i obavljeno 78 seroloških testiranja. Svi rezultati su bili dobri – negativni, ali su tri slučaja otkrivena u drugim zdravstvenim ustanovama.


- Na pregled se javljaju pacijenti različite starosne dobi, mladi i stari, a simptomi su uglavnom lakši, bez posebnih osobenosti- ističe dr Nikodijević. Ona, međutim, kaže da nije poželjno davati bilo kakve prognoze razvoja epidemiološke situacije, posebno jer nailazi period kada će se pojaviti sezonski grip. U Paraćinu postoji navika građana, posebno starijih i hroničnih bolesnika, da se vakcinišu protiv gripa, tako da će dobar deo stanovništva od te zarazne bolesti biti zaštićen.

- Ako sami vodimo računa da zaštitimo sebe, ne bi trebalo da dođe do dramatične situacije sa kovidom jer sve dobrim delom zavisi i od nas – naglašava dr Nikodijević.
U Pomoravskom okrugu je od početka epidemije testirano na kovid preko 7.790 osoba, a 68 obolelih je preminulo od posledica.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove