BRNABIĆ U VRANJU: Projekat subvencionisanje stanogradnje više nego uspešan

D. Ristić

08. 09. 2020. u 12:48

PREMIJERKA Ana Brnabić, potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović i ministar za rad i socijalna pitanja Zoran Đorđević obišli su u Vranju naselje sa izgrađenim stanovima za pripadnike službi bezbednosti, kao i gradilište na kome se grade novi stanovi.

БРНАБИЋ У ВРАЊУ: Пројекат субвенционисање станоградње више него успешан

Foto: D. Ristić

Premijerka Brnabić je razgovarala sa nekim od useljenih i članovima njihovih porodica i izrazila zadovoljstvo urađenim, dok je projekat ocenila izuzetno uspešnim. Projekat subvencionisanje stanogradnje ima širi društveni efekat, čak širi od onoga što smo inicijalno planirali, kazala je Brnabić.


- U najtežim vremenima, u godini obeleženoj korona virusom, našli smo još jedan način da obezedimo posao našem građevinskom sektoru i posebno mi je drago da u svih sedam gradova, uglavnom, rade domaća preduzeća. Kao što smo propisali, minimum 80 odsto materijala i opreme i materijala mora biti domaćeg porekla, pa je time obezbeđen posao i za druga naša preduzeća – istakla je Brnabić.

Foto: D. Ristić

 

Izgradnjom stanova revitalizovani su i neki zapušteni delove grada, podignuta je cena nekretnina što znači i dodatan prihod za lokalne kase, kao i razvoj uslužnog sektora, dodala je premijerka. Ona se zahvalila svim pripadnicima službi bezbednosti i njihovim porodicama, koji se, svako na svoj način, žrtvuju za bezbednost zemlje. Takođe, istakla je i da je izuzetna vest to što se pripadnici službi bezbednosti uglavnom interesuju za veće stanove.


- To je fenomenalan pokazatelj da vi verujete u svoju državu, njenu bolju budućnost i vaše poslove, verujete da će u Srbiji biti takav život da će vaše porodice želeti da ostaju ovde. Zbog toga smo usvojili odluku o promenu strukture, tako da više ima većih stanova, ne samo u Vranju, već i u celoj Srbiji – kazala je Brnabić.

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović je istakla da Vlada Srbije ulaže 290 miliona evra u izgradnju 7.950 stanova u čitavoj Srbiji koji će biti gotovi za dve godine.
- Time obezbeđujemo dom pripadnicima službi bezbednosti, ali je to jednako važno i za domaće građevinske kompanije. Imajući u vidu situaciju u kojoj se nalazi ceo svet, pa i Srbija, moramo da učinimo sve da svi imamo što više posla za nove radnike – kazala je Mihajlovićeva.

Foto: D. Ristić

 

Gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković je ukazao da Vranjanci pamte kako je ovo naselje bilo zapušteno pre samo dve i po godine.


- Sada imamo potpuno drugu sliku, prelepo naselje gde je počelo interesovanje za ulaganje u markete i restorane, ali i gde raste cena kvadratnog metra. Planiramo da ovde izgradimo kotlarnicu, etažu garažu i novu policijsku stanicu – najavio je Milenković, zahavaljujući se Vladi i predsedniku Aleksandru Vučiću.

U drugoj fazi izgradnje stanova za pripadnike službe bezbednosti u Vranju, počeli su radovi na izgradnji još pet zgrada sa 289 stanova.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

KVINTA PORUČILA PRIŠTINI: Sprovedite odluku o vraćanju zemljišta manastiru Dečani