DARIJA KISIĆ TEPAVČEVIĆ UPOZORAVA! Smanjuje se broj zaraženih, ali to ne znači da je virus manje prisutan

Novosti online

30. 08. 2020. u 20:03

DARIJA Kisić Tepavčević kaže za RTS da je, bez obzira što brojevi ohrabruju, virus još prisutan, i upozorava da je i sada itekako moguće dobiti infekciju sa najtežim komplikacijama.

ДАРИЈА КИСИЋ ТЕПАВЧЕВИЋ УПОЗОРАВА! Смањује се број заражених, али то не значи да је вирус мање присутан

Foto: Tanjug

Zamenica direktora Instituta "Batut", Darija Kisić Tepavčević govorila je u Dnevniku RTS-a o epidemiološkoj situaciji u Srbiji, smanjenju broja zaraženih, ali i povećanju broja pacijenata na respiratorima.

Rekla je da brojevi svedoče da je svaki dan manje laboratorijski potvrđenih slučajeva.

- Međutim, to apsolutno ne znači da virus nije prisutan u cirkulaciji, ne znači ni da je manje prisutan ni da mu je manji stepen aktivnosti, nego je ukupan broj laboratorijski potvrđenih slučajeva direktan odraz primene naših preventivnih mera - istakla je Kisić Tepavčevićeva.

Naglasila je da su se građani pokazali, pogotovo prethodnih nedelja, kao izuzetno odgovorni i savesni.

Kada je u pitanju porast broja osoba koje se nalaze na respiratoru, Kisić Tepavčevićeva ukazuje da je i sada itekako moguće dobiti infekciju sa najtežim komplikacijama.

- Bez obzira što ovi brojevi ohrabruju, to treba da nam bude podstrek da opet apelujemo da koristimo sve preventivne mere kako bi što pre stali na kraj ovom virusu - poručuje Kisić Tepavčevićeva.

(RTS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave