POSTUPAK PROTIV RATKA MLADIĆA: Odbrana tražila odlaganje žalbene rasprave

Tanjug

24. 07. 2020. u 16:03

Pred sudijom Međunarodnog mehanizma za krivične sudove u Hagu danas je održana statusna konferencija u postupku protiv bivšeg komandanta Vojske Republike Srpske Ratka Mladića, na kojoj se mahom razgovaralo o Mladićevom zdravstvenom stanju .

ПОСТУПАК ПРОТИВ РАТКА МЛАДИЋА: Одбрана тражила одлагање жалбене расправе

Foto Tanjug-AP

Njegov branilac Dragan Ivetić tražio je da se odbrani dostavi kompletna medicinska dokumentacija iz pritvorske jedinice u Ševeningenu u kojoj je Mladić pritvoren od hapšenja 2011. godine, kao i da se odloži usmena rasprava o žalbama na presudu Mladuću koja je zakazana za 25. i 26. avgust.

On je tvrdio da zbog pogrešnog lečenja Mladić već godinu dana pati od anemije, a kako prenosi Slobodna Evropa, izneo je i zamerke o mentalnoj sposobnosti Mladića da prati sudski postupak ubuduće.

Odlaganje žalbene rasprave traži do kompletne procene mentalnih sposobnosti generala VRS.

Statusna konferencija, održana je putem video -linka, a Mladić i njegov advokat Dragan Ivetić prisustvovali su joj u sudnici, iako je osuđenik imao mogućnost da je prati iz pritvorske jedinice.

Žalbeno veće Mehanizma zakazalo prošle sedmice za 25. i 26. avgust, više puta odlaganu, sednicu za usmenu raspravu po žalbama na prvostepenu presudu kojom je Mladić osuđen na doživotni zatvor zbog navodnih ratnih zločina u Bosni i Hercegovini.

Sednica za usmeno predstavljanje žalbi bila je zakazana za 17. i 18. mart, ali je bila odložena zbog njegove operacije, a potom zbog oporavka i sve lošijeg zdravstvenog stanja.

Pisane žalbe tužilaštva i odbrane ranije su podnete sudu, a nakon što se obavi usmeno izlaganje žalbi, žalbeno veće trebalo da donese pravosnažnu presudu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)