MINISTAR VULIN: Vojno zdravstvo daje pun doprinos borbi protiv korona virusa (VIDEO)

Novosti

15. 07. 2020. u 13:14

MINISTAR odbrane Aleksandar Vulin gostovao je u emisiji „Novo jutro“ na Televiziji „Pink“ i rekao da su svi kapaciteti naše vojske na raspolaganju državi.

МИНИСТАР ВУЛИН: Војно здравство даје пун допринос борби против корона вируса (ВИДЕО)

Foto: Novosti arhiva

- Vojska Srbije je tu za svoju državu, da pomogne zdravstvenom sistemu, Srbiji i njenim građanima. Vojska ima jednu kovid bolnicu u VMC ,,Karaburma“ u kojoj radi više od 220 naših medicinskih radnika i u kojoj je smešteno 117 pacijenata. Vojska Srbije obezbeđuje, postavila je i snabdeva osobljem, zajedno sa predstavnicima Ministarstva zdravlja, bolnicu u beogradskoj Areni. Postavili smo privremenu bolnicu u Novom Pazaru gde je angažovano naših 40 pripadnika, pomažemo osoblju Doma zdravlja Novi Pazar, nalazimo se i u Sjenici, tamo su naša dva lekara i dva medicinska tehničara i tamo je postavljena trijaža na ulazu u kovid bolnicu - rekao je danas ministar odbrane Aleksandar Vulin.

- Vojska Srbije, gde god da je potrebno i gde god da Krizni štab odluči da se rasporedimo, mi to radimo. Vojnomedicinska akademija je na sebe preuzela ulogu opšte bolnice, bez obzira da li ste vojni ili civilni osiguranik, svi dolaze na VMA, a Vojna bolnica u Novom Sadu se, takođe, priprema da preuzme svoju ulogu u pomoći Ministarstvu zdravlja - istakao je ministar Vulin, dodajući da su, jednom rečju, svi kapaciteti naše vojske na raspolaganju državi.

Osvrnuvši se na pomoć vojnih lekara u Novom Pazaru i Sjenici, ministar Vulin je istakao da su pacijenti birali da ih leče vojni lekari “u šatoru, tamo gde je vojska”, što svedoči o poverenju koje građani imaju u vojno zdravstvo i Vojsku Srbije.

Ministar Vulin je naglasio da to nije tako bez razloga, jer je reč o ljudima koji su veoma posvećeni svojoj profesiji, dodajući da kada je dobijen zadatak od vrhovnog komandanta da vojni lekari odu u Novi Pazar, taj lekarski tim činili su vojni lekari iz više zdravstvenih centara, koji su ostavili svoje porodice i niko nije doveo u pitanje to da li će ići tamo ili ne.

- Dobili su naređenje, spakovali stvari i odmah otišli i veoma su motivisani – naglasio je ministar odbrane, podsećajući da za naše lekare nema odmora, jer su u borbi sa koronom više od 100 dana, svakodnevno, bez pauze.

On je podsetio da VMC „Karaburma“ ni jednog dana nije bio bez kovid pacijenata, a zdravstveni centri zbrinjavali su i sve ostale pacijente. Govoreći o značaju njihovog angažovanja, ministar Vulin je ocenio da je reč o “neshvatljivim naporima tih lekara i da moramo da cenimo te ljude i da im kažemo – hvala”.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

HITAN PRIJEM: Srđan Đoković primljen u Urgentni centar!