NAJNOVIJE UPOZORENJE RHMZ: Danas stiže novo zahlađenje, evo gde će padati sneg

Novosti online

20. 04. 2024. u 07:42

U SRBIJI će pre podne biti pretežno sunčano, a od sredine dana postepeno povećanje oblačnosti, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

НАЈНОВИЈЕ УПОЗОРЕЊЕ РХМЗ: Данас стиже ново захлађење, ево где ће падати снег

Foto: Tanjug/AP

Duvaće slab i umeren vetar, uglavnom promenljiv, krajem dana u Vojvodini u skretanju na umeren severozapadni. Najniža temperatura biće od jedan stepen do pet, a najviša dnevna od 14 do 17 stepeni.

U Beogradu će tokom dana toplije biti toplije, pre podne pretežno sunčano, od sredine dana postepeno povećanje oblačnosti, ali će se zadržati suvo. Jutarnja temperatura biće od tri do pet, a najviša dnevna oko 16 stepeni.

- Jutro hladno sa slabim mrazem pri tlu, a lokalno i sa slabim mrazem na 2 m visine, a po kotlinama jugozapadne Srbije ponegde magla koja smanjuje vidljivost na 300 do 500 m. Tokom dana toplije, pre podne pretežno sunčano, od sredine dana postepeno povećanje oblačnosti, posle podne na istoku i jugu zemlje, a uveče i u toku noći i na severozapadu Vojvodine i jugozapadu Srbije ponegde slaba kiša, dok će na visokim planinama jugozapadne i južne Srbije padati sneg - stoji u najavi RHMZ.

Vreme narednih dana

U nedelju 21. aprila nastavlja se hladnije vreme, ujutru moguća pojava mraza, a u ostatku dana pretežno suvo sa periodima kiše. Minimalna temperatura od 4 do 8, maksimalna dnevna temperatura od 8 do 13 stepeni.

U ponedeljak hladnije sa kišom, na jugu zemlje toplije. U utorak novo naoblačenje sa kišom dolazi na visini sa juga, u sredu promenljivo vreme sa mogućom kišom popodne.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)