VELIKA POMOĆ ZA SLEPE I SLABOVIDE: Ministar Jovanović potpisao Sporazum o međusobnoj saradnji sa Savezom slepih Srbije (FOTO)

Ђорђе Грмуша
Đorđe Grmuša

20. 03. 2024. u 17:26

MINISTAR informisanja i telekomunikacija, Mihailo Jovanović, prisustvovao je potpisivanju Sporazuma o međusobnoj saradnji u oblasti unapređenja položaja slepih i slabovidih osoba sa Savezom slepih Srbije.

ВЕЛИКА ПОМОЋ ЗА СЛЕПЕ И СЛАБОВИДЕ: Министар Јовановић потписао Споразум о међусобној сарадњи са Савезом слепих Србије (ФОТО)

Foto: Instagram printskrin/mihailo.jovanovic.mit

- Potpisivanje Sporazuma o međusobnoj saradnji u oblasti unapređenja položaja slepih i slabovidih osoba sa @savezslepihsrbije

Potpisivanje današnjeg Sporazuma predstavlja još jedan korak ka stvaranju inkluzivnijeg društva u kojem svi građani imaju jednaku mogućnost pristupa informacijama i novim tehnologijama. Poseban fokus stavljamo na primenu digitalnih alata, uključujući veštačku inteligenciju, na digitalnim platformama i aplikacijama javne uprave koje moraju biti prilagođene potrebama slepih i slabovidih osoba. Još 2018. godine, prilikom posete premijerke Ane Brnabić najvećoj biblioteci za slepe na Balkanu, pušten je u rad pristupačan portal Vlade Republike Srbije, koji sadrži posebnu funkcionalnost za slepe osobe pod nazivom „Čitaj mi“, a koju je u međuvremenu implementiralo na desetine državnih portala. Sada želimo da idemo dalje sa novim rešenjima i poboljšanjima u lokalizaciji text-to-speech softvera, pristupačnosti sajtova, korišćenju veštačke inteligencije i kapaciteta Državnog data centra u Kragujevcu.

@mit.gov.rs će pored pomoći kroz sufinansiranje projekata u oblasti javnog informisanja i primene asistivnih tehnologija i informacionih sistema, dodatno pomoći slepim i slabovidim osobama tamo gde im je ta pomoć najpotrebnija. - istakao je Jovanov.


 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

TULIJUM LASER ODLIČAN IZBOR ZA LEČENJE: Najčešći uzrok urinarnih problema je uvećana prostata