STIŽE VELIKA PROMENA VREMENA: U ovim delovima Srbije i sneg

Novosti online

02. 03. 2024. u 10:35

DANAŠNjI dan donosi Srbiji promenljivo vreme, ponegde sa kišom i pljuskovima, ali ima i sunčanih perioda, naročito prema zapadu zemlje. S obzirom da i dalje preovladavaju snažna južna visinska strujanja, ima peska iz Sahare, pa se u predelima sa padavinama očekuje prljava kiša.

СТИЖЕ ВЕЛИКА ПРОМЕНА ВРЕМЕНА: У овим деловима Србије и снег

Foto Pixabay free images

Za razliku od jučerašnjeg veoma vetrovitog vremena, pri čemu su na jugu Banata i u Vršcu zabeleženi olujni udaru jugoistočnog vetra od skoro 100 km/h, danas je vetar oslabio i pojačan je samo u košavskom području.

Drugi dan vikenda u Srbiji biće stabilan.

Očekuje se sunčano i veoma toplo vreme, samo se ujutro očekuje prohladno, u dolinama i kotlinama sa maglom.

Jutarnja temperatura biće od 1 do 7°C, u Beogradu 6°C, maksimalna dnevna od 16 do 20°C, koliko se očekuje i u Beogradu, naveo je Đorđe Đurić u svojoj prognozi.

Veoma toplo biće i u ponedeljak, ali uz povećanje oblačnosti.

Krajem dana i tokom noći u severnim, zapadnim i jugozapadnim predelima Srbije očekuje se naoblačenje sa kišom i pljuskovima, a jugoistočni vetar biće u pojačanju i košavskom području biće jak.

U utorak se očekuje prodor hladnog fronta, u svim predelima sa kišom, ponegde i sa pljuskovima sa grmljavinom. Temperatura će biti u padu, a vetar u skretanju na jak severozapadni.

Severno strujanje pročistiće i atmosferu od čestica peska iz Sahare.

Na višim planinama očekuje se i pojava snega.

Od srede se očekuje hladnije, uz maksimalne temperature oko 10°C.

Inače, ovih dana temperature su i 10 stepeni više od proseka za ovo doba godine.

(Telegraf.rs)

BONUS VIDEO: HIT RECEPT SA PALAČINKAMA: Preukusna brza torta

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!