GRAĐANI, POŽURITE: "Planule" prijave za besplatne turističke vaučere, evo koliko ih je još ostalo

Tanjug

15. 01. 2024. u 09:53

PRIJAVE za turističke vaučere u Srbiji do devet časova je podnelo 60.000 građana, rečeno je Tanjugu u Pošti Srbije.

ГРАЂАНИ, ПОЖУРИТЕ: Плануле пријаве за бесплатне туристичке ваучере, ево колико их је још остало

Foto: Profimedia/Ilustracija

Prijave se podnose na poštanskim šalterima, iznos na vaučerima je 10.000 dinara, deli ih se 100.000, a limit mesečnih primanja zaposlenih za ovaj vid subvencionisanog odmora je povećan na 80.000 dinara.

Prijavljivanje za vaučere za subvencionisani zimski odmor u Srbiji počelo je u ponoć na šalterima četiri ekspoziture Pošte Srbije koje rade 24 časa, gde su građani podneli popunjene prijave i prateću dokumentaciju, a nastavljeno je danas po otvaranju više od 1.500 ekspozitura, širom zemlje.

U međuvremenu, svi turistički vaučeri su podeljeni. Više o tome čitajte OVDE.

Kako se prijaviti za besplatne turističke vaučere u 2024. godini?

Do vaučera možete doći vrlo lako! Pre svega morate izvršiti rezervaciju smeštaja i popuniti Prijavu.

Uz prijavu se obavezno stavljaju na uvid i sledeći dokazi:

Foto: Shutterstock/Ilustracija

1) Korisnici prava na penziju stavljaju na uvid fotokopiju rešenja o ostvarenom pravu na penziju ili penzioni ček, odnosno drugi originalni dokument (overeni izvod, potvrda i sl.) koji izdaje banka sa teritorije Republike Srbije. Korisnik prava na penziju iz inostranstva stavlja na uvid originalni dokument koji izdaje banka sa teritorije Republike Srbije.

2) Lica starija od 65 godina koja ne ostvaruju pravo na penziju prilažu potpisanu izjavu da ne ostvaruju pravo na penziju.
3) Radno angažovana lica sa primanjima koja ne prelaze iznos od 80.000 dinara mesečno stavljaju na uvid original potvrde o zaposlenju i ostvarenoj zaradi isplaćenoj u mesecu koji prethodi mesecu u kome se podnosi prijava, koju izdaje poslodavac ili isplatni listić za zaradu isplaćenu u mesecu koji prethodi mesecu u kome se podnosi prijava.
4) Studenti prilažu original potvrdu visokoškolske ustanove o statusu studenta prvog, drugog ili trećeg stepena, za tekuću školsku godinu.

Korisnik vaučera prijavu podnosi lično i stavlja na uvid, odnosno prilaže potrebnu dokumentaciju.

Popunjena Prijava, sa potrebnom dokumentacijom, isključivo se podnosi preko šaltera JP “Pošta Srbije“, na teritoriji cele Republike Srbije.

Prijavljenim licima, koja su stekla pravo na vaučer, Ministarstvo, preko JP “Pošta Srbije“, dostavlja vaučere, lično na adresu, putem preporučene pošiljke.

– Vaučer može koristiti samo lice na čije ime vaučer glasi.

– Vaučer se može iskoristi isključivo u ugostiteljskom objektu za koji je izdat, odnosno u kom je izvršena rezervacija smeštaja. Ime ugostiteljskog objekta biće odštampano na samom vaučeru.
– Period od dana podnošenja prijave do prvog dana korišćenja rezervisanog aranžmana ne može da bude kraći od 30 dana.
– Akcija može biti prekinuta i pre navedenih rokova ukoliko ranije bude podeljena kompletna predviđena količina vaučera.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NJEGOVA SMRT SLOMILA GLUMCA: U suzama svaki dan, plače od maja - pokazao kako na mobilnom čuva njegovu sliku (VIDEO)