ZA OSOBE SA INVALIDITETOM 270 MILIONA: Raspisan programski konkurs, rok za prijavu 20. januar

Novosti online

28. 12. 2023. u 16:46

PROGRAMSKI konkurs za unapređenje položaja osoba sa invaliditetom u Srbiji raspisan je danas, a rok za prijavu je 20. januar 2024.godine. Za ove svrhe namenjen je iznos od 270 miliona dinara.

ЗА ОСОБЕ СА ИНВАЛИДИТЕТОМ 270 МИЛИОНА: Расписан програмски конкурс, рок за пријаву 20. јануар

Foto Shutterstock

Ovo je potvrdio ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković, koji je sa pomoćnicom ministra Sektora za zaštitu osoba sa invaliditetom Biljanom Barošević održao sastanak sa predstavnicima 33 Saveza udruženja osoba sa invaliditetom.

- Na ovogodišnjem konkursu imaćemo iznos sredstava od 270 miliona dinara. Od načina vašeg prijavljivanja, programa koje budete podneli, zavisiće brzina obrade u okviru samog Sektora za zaštitu osoba sa invaliditetom - rekao je ministar i naveo da je krajnji rok za objavljivanje rezultata kraj marta.

Ministarstvo za rad

Ministar je uputio apel predstavnicima svih 33 Saveza da u programe kojima će učestvovati na konkursu uvrste akciju Ministarstva "Srbija bez barijera" i da je učine još vidljivijom.

Selaković je podsetio i da je jedan od ozbiljnijih prioriteta Ministarstva donošenje Zakona o organizacijama osoba sa invaliditetom i predočio da je za sledeću godinu obezbeđeno 50 miliona dinara za socijalno preduzetništvo, koje ima cilj da stalno zapošljava ranjive grupe, u koje spadaju osobe sa invaliditetom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave