OVO JE TAJNA NAJUKUSNIJE PILETINE: Pravi se u Srbiji

Novosti online

30. 11. 2023. u 16:00

JE L' ste čuli priču o Vasi Ladačkom, a o Perutnini Ptuj?

ОВО ЈЕ ТАЈНА НАЈУКУСНИЈЕ ПИЛЕТИНЕ: Прави се у Србији

Foto: Promo

Znate onu piletinu u koju imamo poverenja u kvalitet i bezbednost i koju rado kupujemo? Domaći proizvod visokog kvaliteta za domaće potrošače.

Upravo ta priča nastaje ovde kod nas, u Vojvodini. Na farmama i u prerađivačkim pogonima Perutnine Ptuj.

Da bi nešto takvo zaista moglo da opstane na tržištu potreban je i jedan uslov koji mora da bude ispunjen. Reč je o vertikalno integrisanom procesu proizvodnje. Zvuči komplikovano? Možda i jeste, ali lako ga je objasniti.

Sve počinje na farmama gde se izležu jaja. Ceo proces je podvrgnut strogoj kontroli od početka do kraja.

Posebna pažnja je posvećena samom procesu manipulacije, ali i distribucije jaja do inkubatorske stanice. Greške ne sme biti.

Foto: Promo

Sledeći, takođe važan korak je izlegnuće pilića. Ono se obavlja u modernim inkubatorskim stanicama vrhunskih performansi gde su obezbeđeni najbolji mikroklimatski parametri u domenu temperature, vlažnosti vazduha, higijene, ali i ostali relevantni faktori koji su značajni za humani uzgoj životinja. Ceo proces i svi parametri su pod stalnom kontrolom kako bi dobili optimalne rezultate.

Naredni korak je uzgoj pilića. Farme Perutnine Ptuj su opremljene najsavremenijom tehnologijom za ishranu pilića. Svi sistemi su automatizovani i kontrolišu bezbednost i tok proizvodnje u svakom pogonu, odnosno farmi koje se nalaze u srcu vojvođanske ravnice.

Da bi dobili vrhunski proizvod, rado viđen na našim stolovima, poput ovih Perutnine Ptuj, neophodna je kvalitetna i pravilna ishrana tokom samog uzgoja pilića.

To znači da i sama hrana namenjena za prehranu mora da prođe stroge kontrole. Zbog toga, da bi svako pile imalo isti kvalitet koristi se hrana koja se proizvodi u strogo kontrolisanim uslovima u fabrici u Itebeju. Sirovine su takođe domaće i dolaze sa plodnih vojvođanskih ravnica.

Potrošač je u centru pažnje u kompaniji Perutnina Ptuj. Stručni ljudi u kombinaciji sa najsavremenijom tehnologijom u fabrici u Bačkoj Topoli odgovorni su za prepoznatljivu svežinu i kvalitet koji dobijamo u konačnom koraku kroz proces obrade i pakovanja mesa.

Transport je takođe rigorozno kontrolisan i obavlja se u hladnjačama na temperaturi od 0°C do +4°C koje dopremaju finalni proizvod do potrošača.

Sada „vertikalno integrisan proces proizvodnje“ više ne zvuči tako komplikovano, zar ne?

Visoki kvalitet proizvoda Perutnine Ptuj, koji otvara vrata i nazahtevnijih kupaca, nije slučajan. Rezultat je zahteva potrošača, znanja, strogo kontrolisanih uslova i tradicije.

Ostaje još samo jedno pitanje, šta spremate za večeru? Može kordon blu?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SESTRA UBIJENOG DALIBORA NAPISALA PESMU BRATU: Proklinjem mu ruku iz koje je svaki metak ispalio (VIDEO)