"ZNAM DA SRPSKA VLADA ČINI SVE DA SE ON PRONAĐE" Oglasila se majka mladića kog je kidnapovao Hamas

Novosti Onlajn

23. 10. 2023. u 07:53

IDIT Ohel, majka Alona Ohela, mladića kidnapovanog u terorističkom napadu Hamasa na Izrael, ulaže velike nade u napore izraelske i srpske vlade da njenog sina, ali i sve druge kidnapovane, vrate svojim kućama.

ЗНАМ ДА СРПСКА ВЛАДА ЧИНИ СВЕ ДА СЕ ОН ПРОНАЂЕ Огласила се мајка младића ког је киднаповао Хамас

Foto: Privatna arhiva

Idit Ohel je za Si-En-En rekla da je Alon izraelsko-srpski državljanin i da zna da srpska vlada, posebno predsednik Srbije Aleksandar Vučić čine sve što je u njihovoj moći da vrate njenog sina, koji je kidnapovan pre više od dve nedelje.

Kaže da ne zna gde se Alon nalazi.

- Znam samo gde je otišao kada je napustio kuću, gde je bio kada su ga kidnapovali i da je bio živ kada je otet. I to je sve što znam - odgovorila je na pitanje sa kojim informacijama trenutno raspolaže o sudbini svog sina.

Ponovila je da je Alon bio na muzičkom festivalu mira, kada su se, u šest sati ujutru, začule eksplozije, zbog čega je sa prijateljima odlučio da ode u sklonište.

- Mislili su da se radi o bombardovanju. Nisu znali za teroriste. Teroristi su ubrzo došli do skloništa u koje su bacali granate. Moj sin, koji je u skloništu bio sa 27 osoba, pokušao je da izbaci te granate. Jedna granata je eksplodirala i teroristi su ušli. Tri osobe su izvukli napolje, a među njima je bio i moj sin. Bilo je teško gledati te scene. Vukli su ga, i on je prvo pokušao da se opire. Kada je video da mu to ne pomaže, prestao je. Ubacili su ga u kamion i odvezli u nepoznatom pravcu - objasnila je ona.

Dodala je da je od 27 osoba u skloništu, njih sedmoro ranjenih preživelo napad, troje je kidnapovano, a ostali su ubijeni.

- Alon je tamo već 15 dana. Moram reći da je on izraelsko-srpski državljanin. Znam da srpska vlada, posebno predsednik Vučić čine sve što je u njihovoj moći da vrate Alona kući. Alon je nevini građanin, koji je bio u pogrešno vreme na pogrešnom mestu - ukazala je Idit.

Ne zna šta će se dogoditi, ali je uverena da će izraelska vlada, zajedno sa srpskom učiniti sve da vrati sve kidnapovane kućama.

Rekla je da se često budi razmišljajući šta da radi da bi vratila sina.

- Kada sam čula da je Alon kidnapovan odlučila sam da budem snažna, da se borim. U toj borbi tražim podršku porodice, naše zajednice, izraelskog i srpskog naroda, kao i svih građana sveta da nam pomognu da istrajemo u ovoj borbi za celo čovečanstvo - naglasila je ona.

Istakla je da se Izraelci bore da se vrati njihov život i da zna da je Alon snažan i da će proći kroz sve strahote.

- Znam da pomaže drugima da prođu kroz ove teške trenutke. Svake noći razmišljam kroz šta sve prolazi… Mislim gde mi je sin, šta radi, ima li šta da jede, može li da spava... - kazala je zabrinuta majka.

BONUS VIDEO: UZNEMIRUJUĆI SNIMCI IZ POJASA GAZE - Pripadnici Hamasa hvataju taoce na granici sa Izraelom

(Kosovo onlajn)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

KAKVA ČISTKA... Novak Đoković se odlučio na drastičan potez!