"NIJE LAKO BITI ŽENA U MUŠKOM SVETU": Ministarka Grujičić na otvaranju četvrte sezone besplatnih škola sportova za devojčice (FOTO)

Novosti online

07. 10. 2023. u 20:34

"INSTITUT za ženski sport" svečano je danas otvorio novu, četvrtu sezonu besplatnih škola sportova za devojčice u gradovima širom Srbije, pod sloganom "Svakom sportu je potrebno više devojčica".

НИЈЕ ЛАКО БИТИ ЖЕНА У МУШКОМ СВЕТУ: Министарка Грујичић на отварању четврте сезоне бесплатних школа спортова за девојчице (ФОТО)

Foto: Ministarstvo zdravlja

Svečanosti u Devetoj beogradskoj gimnaziji "Mihailo Petrović Alas" prisustvovao je veliki broj uglednih gostiju, među kojima i ministarka zdravlja Danica Grujičić.

- Nije lako biti žena u muškom svetu, ja to dobro znam jer sam svoj profesionalni put krčila u tzv.“muškoj“ profesiji hirurga. Ali baš zato što nije lako, divan je osećaj izboriti se za svoje mesto u tom svetu, svojim talentima i radom. U sportu je slično, ali je od osećaja pobede drugih, mnogo važniji osećaj pobede samog sebe, svojih strahova, nesigurnosti, bola. Zato se nikada nisam takmičila sa drugima, već uvek sa sobom, uvek svesna da žena nikada nije bilo lako, ali je uvek bilo lepo -  rekla je između ostalog ministarka Grujičić.

Ona je poručila roditeljima da zaborave sopstvene ambicije i od svog deteta prave profesionalnog sportistu, već da deci usade ljubav i želju da budu fizički aktivna, da se oprobaju u sportovima, pa ako sama požele i istraju u tome, postanu neke nove Milice Mandić, Marine Maljković, Jovane Preković, Ivane Španović, Olge Danilović, Tijane Bošković..

Okupljenima su se obratile i ministarka prosvete Slavica Đukić Dejanović, osnivač Instituta za ženski sport Marina Maljković i dvostruki osvajač zlatne medalje na Olimpijskim igrama u tekvondou Milica Mandić.

Besplatne škole sporta namenjene devojčicama od 7 do 14 godine do sada su otvorene u 15 gradova širom Srbije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VODITELJKI SE STANJE NAGLO POGORŠALO I HITNO JE OPERISANA: Nažalost, tek kad je kasno shvatimo da je zdravlje najvažnije