Vikendica ne mora biti nedosanjan san – evo kako da realizujete ideju o begu u prirodu

Novosti onlajn

15. 09. 2023. u 09:48

Povratak prirodi je nešto čemu teži sve više ljudi, naročito oni koji život provode u gradskim sredinama gde postaje sve više skučeno i gde mnogima postaje nepodnošljivo.

Викендица не мора бити недосањан сан – ево како да реализујете идеју о бегу у природу

Foto: Piksabej

Ipak, sa pričom o begu u prirodu ide i ona manje popularna, a to je da to podrazumeva i troškove, koji su najveći ako nemate ama baš ništa van grada, negde na selu ili u nekom kutku prirode. Često je pak da se i ima poneki komad zemlje i na njoj neki oronuli objekat koji je nekada služio za život. Opet troškovi – da li se više isplati renovirati to što je ostalo ili naći drugo rešenje. Šta kažu trendovi? Oni su jednoglasni – kontejneri za stanovanje.

Kontejneri za stanovanje – cena kao najveća prednost

Iako ima i onih skupljih i jeftinijih varijanti, kontejneri za stanovanje su opcija koja se naročito popularnom pokazala kada se kao duga javlja gradnja klasične kuće, koja oduzima i više vremena i više finansija. Kada su u pitanju kontejneri za stanovanje cena je nešto što je ipak prednost broj jedan. Još jedna prednost koja je danas važna jeste da su ti kontejneri i ekološki privatljivi, i mogu izgledati onako kako kupac to želi, sa opcijom o željenim dimenzijama, kao i time da li žele da bude kontejner na jenom nivou ili na sprat. S druge strane, one su objekti koji mogu biti prenosivi i prilagodljivi prostoru u koji se postavljaju.

Iako je vikendica u prirodi – vrt mora biti savršeno sređen – za to će biti potrebna prodaja sadnica

Prirodno okruženje i zelenilo je samo po sebi lepo, ali ambijent vikendice je neodvojiv od lepo uređenog dvorišta, sa kojim čini jednu celinu koja je oaza u danima vikenda i odmora. Da bi se oplemeni vrt i upotpunio zeleni prostor pored trave, obično se potraži prodaja sadnica, u kojima se kupuje sve od dekorativnih biljaka, do sadnica drveća kao što je voće ili neka vrsta zimzelenog. Kada se jednom uđe u svet rasadnika, pravo je čudo ako kupac iz njega nema želju da ponese toliko toga. Ipak, umerenost u svemu, pa i prilikom odabira, pa i kad je u pitanuju prodaja sadnica, jer je od vrta bez biljaka gori samo prenatrpan vrt.

Sinonim za uredno dvorište jesu stihl trimeri

Uređenje dvorišta vikendice ne završava se kupovinom i sadnjom. Održavanje je ono što će biti jedna vrsta obaveze, ali mora se priznati one lepe vrste obaveze, a to je da se biljke neguju i da im se omogući da dobiju potpuni sjaj. Bez trimera se ne može zamisliti nijedno proleće i leto u vrtu, koji omogućaaju da se trava u dvorištu drži pod konac.

Trimeri su jedna od osnovnih alatki, koja je potrebna svugde gde ima zelenila i zato je potpuno opravdano uložiti u one kvalitetnije modele, a na našem tržištu su stihl trimeri. Tada košenje trave i ukanjanje dosadnog korova neće biti mukotrpan posao, već razonoda koja prija i koja pomaže da se čovek opusti i na kraju uživa u savršenom kutku koji je plod njegovog rada i zamisli.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠEŠELJ NIJE ZNAO O ČEMU SE RADI: Kruna u programu uživo ustala i došla do lidera radikala (VIDEO)