SUTRA NAM STIŽU KIŠA I PLJUSKOVI SA GRMLJAVINOM: Meteorolog otkriva koji delovi Srbije će biti na udaru jakog nevremena

Novosti online

18. 09. 2023. u 17:24

DANAŠNjI dan u Srbiji protiče u znaku pravog letnjeg, uz sunčano i veoma toplo vreme za ovo doba godine. Temperature u većini predela su oko 30°C, ponegde i koji stepen više. Ipak, sve više nam se bliži i pogoršanje vremena.

СУТРА НАМ СТИЖУ КИША И ПЉУСКОВИ СА ГРМЉАВИНОМ: Метеоролог открива који делови Србије ће бити на удару јаког невремена

Foto: Tanjug/VLADIMIR SPORCIC

Današnja košava je i uvod u jaču promenu vremena koja se očekuje već sutra. Najjači udari su na jugoistoku Banata, gde povremeno dostižu olujnu jačinu od 80 km/h.

U utorak se očekuje naoblačenje. Tokom većeg dela dana biće i dalje veoma toplo, uz temperature oko 30°C.

Kako pojašnjava meteorolog Đorđe Đurić, jugoistočni vetar u košavskom području duvaće još tokom prepodneva, a posle vetar će biti u slabljenju.

Kako košava bude prestajala, doći će do promene vremena. 

Kiša i pljuskovi sa grmljavinom očekuju se prvo u zapadnim i jugozapadmim predelima Srbije, a krajem dana i tokom večeri i u ostalim predelima.

Promenu vremena doneće prodor hladnog fronta.

Ponegde se očekuju i grmljavinske oluje sa vrlo obilnim padavinama, uz veoma jaku grmljavinu, a biće uslova i za lokalnu pojavu grada.

Najveća opasnost od grmljavinskih nepogoda očekuje se u zapadnim i jugozapadnim predelima Srbije, u Podrinju, u Mačvi, Kolubarskom okrugu, Sremu, u Šumadiji, na širem području Beograda, na jugu i istoku Banata, u Pomoravlju, Podunavlju, u Braničevskom okrugu i na severoistoku Srbije.

Kada vetar bude oslabio, u ovim predelima bi se zbog slabog strujanja oblačnost sa veoma obilnim padavinama zbog veoma slabog premeštanja veoma dugo zadržavala, te obilnim padavinama natapala jedno isto područje. U ovim predelima očekuje se da lokalno padne i preko 30-50 litara kiše po kvadratnom metru.

Pljuskovi sa grmljavinom očekuju se i u noći ka sredu, lokalno i tokom srede, a u sredu će biti i svežije za 5 do 7 stepeni.

(Telegraf.rs)

BONUS VIDEO: MOĆNA VOJSKA SRBIJE: Pogledajte kadrove iz Niša

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TITO TRAŽIO BATI DA MU ISPRIČA VIC O NJEMU: Ovaj odgovor je dobio od glumca (VIDEO)