RED SUNCA, PA RED OBLAKA I KIŠE: Stručnjak otkriva od kog datuma možemo očekivati naglu promenu vremena

Novosti online

07. 09. 2023. u 15:27

NAREDNIH dana uz dominaciju anticiklona, suvo, stabilno i relativno toplo. Noći će uglavnom, osim uz obalu Jadrana, biti prijatne i sveže, dok će se dnevni maksimumi kretati od +26 do +30 stepeni Celzijusa, što je iznad proseka za ovaj deo godine, piše meteorolog Marko Čubrilo u novoj prognozi vremena za Srbiju.

РЕД СУНЦА, ПА РЕД ОБЛАКА И КИШЕ: Стручњак открива од ког датума можемо очекивати наглу промену времена

Foto: Profimedia/Ilustracija

Najtoplije bi trebalo biti oko naredne srede kada bi ponegde maksimum mogao biti i do +32 stepena Celzijusa.

Zatim je oko 14. 9. uz prolazno naoblačenje moguća pojava pljuska, a trebalo bi i malo osvežiti te bi se sredinom meseca maksimumi kretali od +23 do +28 stepeni Celzijusa.

Konkrentije pogoršanje i nešto osetnije osveženje su mogući posle 18. 9. ali u kojoj formi bi ta promena bila, trenutno nije moguće predvideti, stoji u prognozi.

- Krajem ove i početkom sledeće nedelje nad tropskim Atlantikom će se nalaziti dva jaka uragana (tropska ciklona) od kojih će uragan „Li” biti kategorije 5, što je najviša moguća kategorizacija na Safir-Simpsonovoj skali. Taj uragan će najverovantnije imati prelazak na kopno negde nad severoistokom Severne Amerike i zatim će se kao transformisan u vantropski sistem kretati ka Evropi gde će stići oko 13. septembra - najavljuje Čubrilo.

Ovako jak sistem će sigurno bitno uticati na sinoptiku iznad Evrope negde oko 15. 9. i to će direktno biti povezano sa snagom te očekivane promene vremena, navodi se.

Narednih dana će ansamble proračuni za period posle 15. 9. jako varirati sve dok ne bude bilo izvesno kako će se ovaj sistem ponašati posle 12. 9.

Nad nama se nastavlja topao septembar sa dugim, kasnim letom, zaključuje Čubrilo, prenosi Alo.

BONUS VIDEO: NE ZNA SE KOLIKO JE LjUDI NASMEJAO: Radivoje Lola Đukić napustio nas je na današnji dan 1995. godine

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove