RHMZ NAJAVIO PADAVINE U NAREDNA DVA SATA: Na udaru četiri dela Srbije, upaljen i meteoalarm - Evo gde sada pljušti

Novosti onlajn

16. 08. 2023. u 11:53

U NAREDNA dva sata u Podunavlju, Pomoravlju, kao i u Banatu i na teritoriji Beograda lokalni pljuskovi sa grmljavinom, najavio je Republički hidrometeorološki zavod.

РХМЗ НАЈАВИО ПАДАВИНЕ У НАРЕДНА ДВА САТА: На удару четири дела Србије, упаљен и метеоаларм - Ево где сада пљушти

Foto: N. Živanović

Inače, RHMZ je ranije najavio intenzivnije pljuskove sa grmljavinom i većom količinom padavina od 15 do 30 litara za kratak vremenski period u Banatu, Podunavskom okrugu, Braničevskom i Borskom okrugu. Duvaće slab i umeren vetar, u planinskim predelima istočne Srbije povremeno i jak, istočni i severoistočni vetar.

Najniža temperatura biće od 14 stepeni do 20, a najviša od 27 do 30 stepeni. U Beogradu će biti promenljivo oblačno, povremeno sa kratkotrajnom kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Najniža temperatura biće od 18 stepeni do 20, a najviša oko 29 stepeni.

Prema satelitskim snimcima koje objavljuje sajt "vremeradar", kiša trenutno pada u okolini Beograda, Kragujevca, kao i kod Subotice.

I u narednih sat vremena padavine se očekuju u Beogradu i okolini, kao i kod Kragujevca.

Upaljen meteoalarm

U celoj Srbiji na snazi je žuti meteoalarm zbog grmljavine, a to znači da je vreme potencijalno opasno: Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike.

BONUS VIDEO: NEMAČKA NA UDARU APOKALIPTIČNE OLUJE - Ogroman grad iznenadio je ljude u Bavarskoj

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost

Dve zvezde – jedno spektakularno veče! Da zagreje i preokrene budućnost

Reflektori srpske prestonice sinoć su bili upereni u dve zvezde - legendarnog Zdravka Čolića i zaista jedinstvenu, potpuno novu zvezdu među uređajima za zagrevanje duvana - Ploom! U prepunoj hali 5 Beogradskog sajma, pred više od 1.500 ljudi i uz dobro poznate hitove kao što su "Ti si mi u krvi", "Čija je ono zvezda“ i "Tebe čuvam za kraj", JTI, prva i jedna od najvećih japanskih investicija i cigaretna kopanija broj jedan u Srbiji, lansirala je Ploom X Advanced - najsavremeniji uređaj za zagrevanje duvana sa inovativnom i jedinstvenom HeatFlow tehnologijom usavršenom u Japanu.

10. 05. 2024. u 16:45

Komentari (0)

Dve zvezde – jedno spektakularno veče!  Da zagreje i preokrene budućnost