RHMZ SE OGLASIO NAJNOVIJIM UPOZORENJEM: Nebo samo što se nije otvorilo, sklanjajte se sa ulica

Novosti onlajn

15. 08. 2023. u 13:38

PLjUSKOVI sa grmljavinom i veća količina padavina očekuju se tokom noći i sutra, najnovija je najava Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

РХМЗ СЕ ОГЛАСИО НАЈНОВИЈИМ УПОЗОРЕЊЕМ: Небо само што се није отворило, склањајте се са улица

FOTO TANJUG/ TARA RADOVANOVIĆ

Posle podne i uveče i u ostalim predelima Srbije biće promenljivo, mestimično sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom, osim na zapadu zemlje i u Sremu gde će se zadržati suvo vreme.

Tokom noći i sutra ujutru intenzivniji pljuskovi sa grmljavinom i većom količinom padavina, između 15 i 30 l za kratak vremenski period, očekuju se u Banatu, Podunavskom, Braničevskom i Borskom okrugu, stoji u najavi RHMZ-a.

Kako se može videti na satelitskim snimcima, nevreme je oko 13 sati zahvatilo područje Kragujevca, okolinu Beograda, Novog Pazara, kao i pojedine delove Banata.

U nastavku prepodneva i sredinom dana oblačni i padavinski sistemi pod uticajem visinskog ciklona premeštaće se prema zapadu i severozapadu, odnosno prema Šumadiji, Pomoravlju i Podunavlju, tako da se i na ovom području sredinom dana očekuju lokalni pljuskovi sa grmljavinom.

U Srbiji će danas duvati slab i umeren vetar, na jugu Banata i u planinskim predelima povremeno i jak, istočni i jugoistočni. Najniža temperatura biće od 14 stepeni do 20, a najviša od 28 do 32 stepena.

U Beogradu će posle vedrog i svežeg jutra, tokom dana biti promenljivo oblačno, pre podne sa dužim sunčanim intervalima i toplo, a posle podne i uveče na širem području grada moguća je pojava kratkotrajnih pljuskova i grmljavine.

Najniža temperatura biće od 18 stepeni do 20, a najviša dnevna oko 30 stepeni.

BONUS VIDEO: Zastrašujuće kretanje oblaka nad jugom Srbije

(Alo)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KAKO DANAS IZGLEDA ZORAN VANEV: Od Južne pruge do Švice (FOTO)