OVAJ DEO SRBIJE VEČERAS ĆE POGODITI NEVREME: Do jutra bi moglo da padne i preko 30 litara kiše

Novosti online

15. 08. 2023. u 18:55

POČETAK ove sedmice doneo je Srbiji uticaj visinskog ciklona, koji svojim centrom kruži nad našim područjem.

ОВАЈ ДЕО СРБИЈЕ ВЕЧЕРАС ЋЕ ПОГОДИТИ НЕВРЕМЕ: До јутра би могло да падне и преко 30 литара кише

Foto Tanjug

Uticaj ovog sistema doneo je Srbiji danas lokalne pljuskove sa grmljavinom.

Duvao je i pojačan istočni i jugoistočni vetar, a u košavskom području povremeno je bio i jak.

U Srbiji se i tokom večeri i noći očekuje oblačnost, povremeno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom.

U noći ka sredi i u sredu ujutro u severoisrtočnim predelima Srbije očekuju se i obilniji pljuskovi, naročito na području Pomoravlja, Podunavlja, južnog Banata i Braničevskog okruga. Na ovom području do jutra bi moglo da padne od 20 do 40 litara kiše po kvadratnom metru, uz pojavu jače grmljavine, ali nema opasnosti od jačih oluja i grmljavinskih nepogoda.

U sredu tokom dana počeće da slabi uticaj visinskog ciklona, tako da se oblačnost sa pljuskovima i grmljavinom tokom dana očekuje još uvek na severu i severoistoku Srbije, dok će u ostalim predelima Srbije biti suvo, na jugu i vedro.

Kasnije posle podne uz lokalni razvoj oblačnosti lokalni pljuskovi sa grmljavinom očekuju se samo još ponegde na jugu i jugozapadu Srbije.

Od četvrtka se očekuje stabilizacija vremena i povratak leta, tako da će prema kraju sedmice biti sunčano i sve toplije.

Maksimalna temperatura biće u svim predelima preko 30°C, za vikend i do 35°C. Uz uticaj anticklona očekuje se vedro vreme, a priliv vrlo tople vazdušne mase uslediće sa juga i sa Mediterana, odnosno sa severa Afrike.

(Telegraf)

BONUS VIDEO:

SVI LETOVI I VOZOVI OTKAZANI: Tajfun Lan je stigao u Osaku

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!