ALARMANTNO! TEMPERATURA MORA REKORDNA: Srpski meteorolog o nevremenu koje stiže u Hrvatsku i Sloveniju

Novosti online

31. 07. 2023. u 10:25

METEOROLOG Ivan Ristić govorio je u "Novom jutru" na televiziji Pink o nevremenu koje stiže u Sloveniju i Hrvatsku, ali i onome šta će se dešavati u našoj zemlji.

АЛАРМАНТНО! ТЕМПЕРАТУРА МОРА РЕКОРДНА: Српски метеоролог о невремену које стиже у Хрватску и Словенију

Foto: Profimedia

- Sada dominira ciklon koji šalje te talase hladnog vazduha prema nama na svaka dva-tri dana. Već sutra u Sloveniju i Hrvatsku stiže novi talas i doneće baš jake oluje, grad i vetar. Dobra vest za nas je da će oslabiti dok stigne do nas. U sredu ujutru će biti dosta slabije, kiša uz pojačan vetar, ali ništa strašno - kaže Ristić i dodaje:

- Temperatura mora je 27 i 29 stepeni. To su rekordne temperature mora. To dosta utiče na sve što se dešava. Kada dolazi hladan vazduh, on podigne taj morski vazduh i podigne oluju.

Prognoza za narednih sedam dana

Od utorka u Srbiji sve toplije. U utorak pretežno sunčano, a lokalna pojava pljuskova sa grmljavinom očekuje se samo u noći između utorka i srede, kao i u sredu tokom dana u Vojvodini.

Najtoplije će biti u četvrtak i petak, 3. i 4. avgusta u celoj zemlji, a u subotu još u južnim i istočnim krajevima, uz maksimalne temperature od 34 do 38 stepeni.

Nagli pad temperature za 10 do 15 stepeni praćen kišom, pljuskovima, grmljavinom i pojačanim vetrom, koji se na severu i zapadu očekuje prvog dana vikenda, u toku noći ka nedelji i u nedelju tokom dana, 6. avgusta, proširiće se i na ostale krajeve.

U ponedeljak, 7. avgusta, postepeni prestanak padavina.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U RIMU: Novak Đoković pogođen flašom u glavu! (VIDEO)