STIŽE NEVREME, TRI DELA SRBIJE NA UDARU: Na snazi crveni meteo-alarm, RHMZ upozorava na visoke temperature

Novosti online

19. 07. 2023. u 07:14

U SRBIJI će danas biti pretežno sunčano i veoma toplo vreme, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

СТИЖЕ НЕВРЕМЕ, ТРИ ДЕЛА СРБИЈЕ НА УДАРУ: На снази црвени метео-аларм, РХМЗ упозорава на високе температуре

Foto: Depositphotos

Posle podne, uveče i tokom noći u Vojvodini, zapadnoj i centralnoj Srbiji jak razvoj oblačnosti sa pljuskovima i grmljavinom. U zoni pljuskova moguće su i kratkotrajne vremenske nepogode sa gradom i olujnim vetrom.

Foto: Printscreen/RHMZ

Vetar slab i umeren, južni i jugoistočni, posle podne u skretanju na zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od 17 do 24, a najviša dnevna od 33 do 37.

U Beogradu danas pretežno sunčano i veoma toplo. Uveče i tokom noći lokalni razvoj oblačnosti sa pljuskovima i grmljavinom. Vetar slab i umeren, jugoistočni, posle podne u skretanju na zapadni i severozapadni. Najniža temperatura od 21 do 24, a najviša dnevna oko 36.

Na snazi je upozorenje na visoke temperature i vremenske nepogode za područje Srbije.

- Od danas će najtoplije biti na jugu zemlje, gde će uz pretežno sunčano vreme maksimalne temperature dostizati u većini mesta od 33 do 38°S. U severnim, a delom i u centralnim krajevima će sa čestim prodorima malo svežijeg vazduha iz srednje Evrope temperature biti niže za 4 do 7 stepeni, a uz lokalni razvoj oblačnosti, biće uslova i za pljuskove sa grmljavinom, ponegde praćene gradom i olujnim vetrom.

Najveća verovatnoća za pojavu nepogoda je danas krajem dana i tokom noći (19/20. jula), kao i u petak i subotu posle podne i uveče (21. i 22. jula).

Zbog ekstremno visokih temperatura u Pomoravlju, istočnoj i jugoistočnoj Srbiji, kao i na prostoru KiM na snazi je crveni meteo-alarm što znači da je vreme vrlo opasno.

Foto: Printscreen/RHMZ

- Prognozirane su naročito opasne vremenske pojave, a takvog su intenziteta da mogu prouzrokovati veliku materijalnu štetu i biti veoma opasne po bezbednost ljudi i životinja. Treba se često informisati o detaljima očekivanih meteoroloških uslova i rizika. Slediti naredbe i savete nadležnih državnih službi - objavio je RHMZ.

U ostalim krajevima Srbije na snazi je narandžasti meteo-alarm zbog jakog vetra, grmljavine, kao i visokih temperatura, dok je žuto upozorenje upaljeno zbog kiše.

U četvrtak malo manja vrućina i sunčani periodi sa razvojem oblaka koji mogu uzrokovati ređu pojavu lokalnih pljuskova. Vetar slab severni i severozapadni. Pritisak oko normale. Minimalna temperatura od 18°C do 21°C, a maksimalna od 30°C na severu do 34°C na jugu Srbije. Uveče suvo. Temperatura u 22 h od 20°C do 26°C.

U petak sunčano i vrlo toplo, a u subotu po podne na severu osveženje sa lokalnim pljuskovima. U nedelju u svim krajevima niža temperatura i znatno manja vrućina. Biće oko 30°C u nedelju. Početkom iduće sedmice ponovo sve jača vrućina.

BONUS VIDEO: "NOVOSTI" NA KLINICI ZA KARDIOLOGIJU VMA - Od maja samostalno izvode intervenciju ablacije

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)