KONAČNE LISTE U NEDELJU: Mali maturanti popunjavaju liste želja, konačne liste u nedelju

Novosti onlajn

30. 06. 2023. u 08:26

MALI maturanti još danas do 15 sati popunjavaju liste želja za upis u srednje škole, što mogu učiniti elektronski ili neposredno u svojim osnovnim školama.

КОНАЧНЕ ЛИСТЕ У НЕДЕЉУ: Мали матуранти попуњавају листе жеља, коначне листе у недељу

Foto: N. Skenderija

Važno je da se popuni svih 20 mogućnosti za željene škole i da učenici realno sagledaju svoje rezultate u odnosu na broj poena potrebnih za upis u željene srednje škole.

Kako je navedeno, popunjavanje liste želja elektronskim putem trajaće danas do 15 sati na portalu "Moja srednja škola".

Popunjavanje i predaja liste želja neposredno u osnovnoj školi i unos u bazu podataka mogući su danas od 8 do 15 časova.

Provera tačnosti liste želja od strane učenika u osnovnim školama, elektronskim putem i neposredno u školi je u subotu, 1. jula. Prijem na prigovor učenika na izražene želje i unošenje ispravki neposredno u školi biće istog dana od 8 do 15 časova.

Objavljivanje konačne liste želja biće u nedelju, 2. jula do 8 časova.

Objavljivanje konačnih rezultata raspodele po školama i obrazovnim profilima u osnovnim i srednjim školama biće objavljeno u ponedeljak, 3. jula, do 8 časova.

Rangiranje za upis vrši se na osnovu postignutog uspeha u šestom, sedmom i osmom razredu, uspeha na završnom ispitu i uspehu na takmičenjima.

Iz šestog, sedmog i osmog razreda učenici mogu da ponesu 60 bodova, a na maloj maturi maksimum 40, što znači ukupno najviše 100 bodova.

Za upis učenika u prvi razred srednje škole za školsku 2023/2024. godinu, planirana su 75.853 mesta.

(RTS)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLJEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

STEPA KOD JEDRENA OSVETIO UGLjEŠU I VUKAŠINA: Pre 85 godina u Čačku preminuo vojvoda Stepa Stepanović, veliki srpski vojskovođa

BRIŽLjIVO upakovane dve nagorele voštanice i jedna raskošna osmanska sablja pronađene u skromnoj sobi Stepe Stepanovića posle njegove smrti 27. aprila 1929. otkrile su da veliki vojskovođa nije smatrao pobede na Ceru i Solunskom frontu najvažnijim bitkama koje je vodio, već osveta srednjovekovnih srpskih vitezova izginulih u Maričkoj bici.

28. 04. 2024. u 06:30

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

REZOLUCIJOM O SREBRENICI PRIKRIVAJU SVOJE ZLOČINE: Nemačka istorijski falsifikat potura na godišnjicu oslobođenja Dahaua, fabrike smrti

NEMAČKA koja je glavni sponzor sarajevske „Rezolucije o Srebrenici“ pokušava da progura taj cinični istorijski falsifikat kroz Generalnu skupštinu UN u vreme jedne tragične godišnjice, oslobođenja koncentracionog logora Dahau, nespornog svedočanstva o najvećem genocidnom programu u istoriji čovečanstva čiji je autor – Nemačka.

28. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

LEGENDA KOŠARKE ŠOKIRALA EVROPU: Evo snimka na kome krade parfeme u Beogradu (VIDEO)