OVO JE SPISAK SVIH IZMENJENIH PUTNIH PRAVACA U SRBIJI: Do izmena su doveli nevreme, odroni i radovi na putu

Novosti online

17. 06. 2023. u 21:36

OBILNE padavine prethodnih dana dovele su do zastoja, a na brojnim deonicama i do prekida u saobraćaju. Najkritičnije je bilo na području Čačka, Mladenovca, Jagodine, Kruševca, Kraljeva, Kuršumlije, Novog Pazara.

ОВО ЈЕ СПИСАК СВИХ ИЗМЕЊЕНИХ ПУТНИХ ПРАВАЦА У СРБИЈИ: До измена су довели невреме, одрони и радови на путу

Foto: Twitter

Prema informacijama RHMZ, obilnije padavine danas se očekuju na istoku i jugoistoku Srbije. U ostalim krajevima slabljenje, a posle podne i uveče prestanak kiše. Na istoku i jugoistoku padavine će prestati u nedelju do sredine dana.

Obilnije padavine danas se očekuju na istoku i jugoistoku Srbije - od 20 do 30 milimetara, lokalno i više. U ostalim krajevima doći če do slabljenja intenziteta padavina, a posle podne i uveče očekuje se prestanak padavina. Na istoku i jugoistoku padavine će prestati u nedelju do sredine dana.

Najave i najaktuelnije izmene u saobraćaju

U ponedeljak, 19. juna, u periodu od sedam do 17 časova, na snazi će biti obustava saoobraćaja zbog radova na asfaltiranju na državnom putu II A reda broj 194, deonica Kokin Brod - Pribojska Banja. Alternativni putni pravac: Kokin Brod - Bistrica - Priboj.

Danas, u toku svetlog dela dana, izvodiće se radovi na postavljanju zaštitne ograde u zoni kružne raskrsnice, na delu državnog puta I B reda broj 23, deonica Čačak - Požega. U zoni radova, saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila i biće ručno regulisan.

Takođe, u periodu od 8.30 do 12 i od 13 do 17 časova, zbog asfalterskih radova,saobraćaj će biti obustavljen na državnom putu I B reda broj 22, Kraljevo - državna granica sa Crnom Gorom, deonica Ribariće - Mehov Krš. Alternativni putni pravac je: Novi Pazar - Pazarište - Tutin - Mehov Krš - državna granica sa Crnom Gorom.

Od 16. do 28. juna izvode se radovi na rehabilitaciji dela državnog puta II A reda broj 114 (faza 1) na deonici Šajkaš - Žabalj, kroz naseljeno mesto Đurđevo. Na državnom putu II A reda broj 114 doći će do zatvaranja dela puta od ulaza u Đurđevo iz pravca Žablja do ulice Svetosavska. Saobraćaj će se odvijati alternativnim putnim pravcem - Kružni tok u Žablju (državni put I B reda broj 12) do - Kaćke petlje (državni put II A reda broj 129), deonica Kać - Budisava - Šajkaš (državni put II A reda broj 129) i potom državnim putem II A reda broj 114 iz Šajkaša do ulaza u Đurđevo.

Od 19. juna od sedam časova do 10. avgusta do 16 časova, izvodiće se radovi na rehabilitaciji državnog puta II A reda broj 100, deonica Mali Iđoš - Feketić.Tokom izvođenja radova saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila.

Produžava se do 31. jula izmena režima saobraćaja zbog radova na sanaciji nadvožnjaka na delu AP E-75, u zoni petlje Velika Plana. Za saobraćaj su u oba smera zatvorene vozne i zaustavne saobraćajne trake, dok se saobraćaj odvija preticajnim saobraćajnim trakama oba smera.

Od 16. do 20. juna izvodiće se radovi na rehabilitaciji leve kolovozne trake na delu AP E-75, na deonici petlja Batajnica - petlja Beograd, u smeru ka Novom Sadu. Tokom izvođenja radova saobraćaj će se odvijati sledećom dinamikom:

- u smeru ka Novom Sadu za saobraćaj su zatvorene preticajna i vozna saobraćajna traka, dok će se saobraćaj odvijati preticajnom saobraćajnom trakom suprotnog smera i zaustavnom trakom u smeru kretanja;

- u smeru ka Beogradu saobraćaj se odvija voznom i zaustavnom saobraćajnom trakom.

Od 15. juna počeli su pripremni radovi na postavljanju privremene saobraćajne signalizacije, za predstojeće radova koji će se izvoditi na rekonstrukciji mosta preko reke Ibar na delu magistralnog puta I B reda br. 22, na deonici Novi Pazar - Ribariće - granica sa Crnom Gorom. U prvoj fazi radova biće zatvorena saobraćajna traka na mostu u pravcu Novog Pazara, dok će se saobraćaj odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila slobodnom trakom, uz semaforsku signalizaciju. Planirani rok završetka radova je 15. novembar, ukoliko vremenski uslovi dozvole.

Do 13 deptembra. zbog radova na rehabilitaciji puta, biće obustavljen saobraćaj na državnom putu II A reda broj 106, na deonici Kljajićevo - Telečka. Alternativni putni pravci su državni putevi: I B br. 12 (Sombor-Bajmok-Subotica), I B br. 15 (Kula-Crvenka-Sivac-Kljajićevo-Sombor), II A br.105 (Bajmok-Stara Moravica-Bačka Topola), II A br. 106 (Telečka-Krivaja-Bački Sokolac), II A br. 108 (Bačka Topola-Kula) i II B br. 304 (Kljajićevo-Svetozar Miletić).

Od 10. do 23. junaizvodiće se radovi na zameni cevastog propusta na AP E 75, deonica petlja Paraćin - petlja Pojate.U smeru ka Nišu za saobraćaj je zatvorena desna kolovozna saobraćajna traka. Saobraćaj se odvija dvosmerno u levoj kolovoznoj traci.

Od 8. juna do 26. juna za vreme dnevne svetlosti izvodiće se radovi na košenju trave u putnom pojasu autoputa A5 na deonici Pojate - Makrešane, od mosta preko reke Južna Morava ka mestu Makrešane.

Do 4. avgusta izvodiće se radovi na rehabilitaciji državnog puta II B reda broj 303, na deonici Stari Žednik - Čantavir. Za vreme izvođenja radova, na predmetnoj deonici, saobraćaj će biti regulisan semaforima i adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Do 12. vgusta izvodiće se radovi na rehabilitaciji mosta preko kanala, kod Odžaka, na državnom putu II A reda broj 110.U zoni radova, na mostu, saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila i biće regulisan semaforima. Usled aktiviranja klizišta na državnom putu II A reda broj 186, deonica Lipovica - Krepoljin, kod skretanja za mesto Milanovac, saobraćaj odvija naizmeničnim propuštanjem vozila.

Usled obilnih padavina došlo je do oštećenja bankina i dela kolovoza u dužini od 15 metara, na državnom putu II B reda broj 421, deonica Mirovo - Rtanj. Saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila.

Postavljena je privremena saobraćajna signalizacija i izmenjen je režim saobraćaja na delu puta Ruma - Šabac, na deonici Ruma - Jarak radi obezbeđivanja radova na izgradnji pešačkih staza na mostu broj 3 i farbanja mosta broj 3 koji je sastavni deo auto-puta Ruma - Šabac. Saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila u dužini od oko 135 metara, u periodu od sedam do 17 časova, i biće regulisan semaforima. Vreme trajanja izmene režima saobraćaja je oko mesec dana, odnosno okvirno do 7. jula.

Od 6. juna izmenjen je postojeći režim saobraćaja na delu državnog puta II A reda broj 150, u Divcima zbog radova na izgradnji brze saobraćajnice državnog puta I B reda broj 27, Loznica - Valjevo - Lazarevac, deonica Iverak - Lajkovac. Zbog radova uspostavljen je privremeni režim saobraćaja sa dvosmernim odvijanjem saobraćaja, dok se u dužini od 80 metara, na desnoj strani kolovoza, gledano u smeru od Mionice ka Divcima, saobraćaj odvija naizmeničnim propuštanja vozila.

Izvode se radovi na državnom putu I B reda broj 23, deonica Brodarevo - državna granica sa Crnom Gorom - granični prelaz Gostun - na izradi galerije tunela. Saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila uz pomoć semafora. Planirano vreme trajanja radova je do 29. decembra.

Od 5. juna izvode se radovi na sanaciji gornjeg stroja nadvožnjaka, na državnom putu II A reda broj 130, u Pančevu. U zoni radova saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila i biće regulisan semaforima. Radovi će se izvoditi po fazama, u dužinama od 100 i 200 metara, i biće obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Od 29.maja izvode se radovi na sanaciji odrona u levoj traci, a saobraćaj se odvija desnom saobraćajnom trakom u dužini od 15 metara, na državnom putu I B reda broj 21, od mesta gde se razdvajaju smerovi na Iriškom vencu, smer Ruma - Novi Sad.

Od 5. juna do 1. novembra na snazi će biti obustava saobraćaja zbog radova na rehabilitaciji na delu državnog puta II A reda broj 147, na deonici Kučevo - Petrovac na Mlavi, poddeonica Melnica - Kučajna.

Alternativni putni pravac:

- Tranzit, iz pravca Kučeva ka Petrovcu na Mlavi, Kučevo - Salakovac - Petrovac na Mlavi - Žagubica;

- Putnički saobraćaj: Petrovac na Mlavi - Ranovac - Aljudovo - Rabrovo - Kučevo. Od 1. do 21. 6. 2023. na snazi će biti obustava zbog radova na rehabilitaciji kolovoza državnog puta II A reda broj 114, u Šajkašu,od raskrnice ulica Nikola Tesla i Braće Krkljuš do raskrsnice ulica Braće Krkljuš i Zmaj Jovine. Zbog zatvaranja dela puta saobraćaj se usmerava na državni put II A reda broj 129 (ulica Nikole Tesle) - Petra Drapšina i potom ulicom Zmaj Jovina i na raskrsnici ulica Zmaj Jovina i Braće Krkljuš - vraćanje saobraćaja na državni put II A reda broj 114.

Obustava saobraćaja Sombor-Apatin od 6. juna potpuna obustava saobraćaja zbog radova na rehabilitaciji državnog puta. Alternativni putni pravac za vreme obustave saobraćaja je put Sombor - Lugovo - Prigrevica - Apatin. Planirani rok završetka radova je 31.decembar, ukoliko vremenski uslovi dozvole.

Do 30. juna će zbog radova na rehabilitaciji državnog puta Pećinci, Prhovo (izlaz iz naselja) - Šimanovci (ulaz u naselje), od osam do 18 časova, saobraćaj biti usporen i odvija će se naizmeničnim propuštanjem vozila. Nakon 18 čsaova dvosmerno odvijanje saobraćaja sa suženjem kolovoza, uz ograničenje brzine.

Informacije sa graničnih prelaza

Zadržavanja na (PMV) putničkim terminalima naših GP:

- GP Preševo, PMV/BUS - izlaz -35 minuta;

Zadržavanja na (TMV) teretnim terminalima naših GP:

- GP Horgoš, TMV - izlaz - 360 minuta.

- GP Kelebija, TMV - izlaz - 120 minuta;

- GP Batrovci, TMV - izlaz - 120 minuta;

Navedeno zadržavanje za TMV je posledica rada susednog graničnog organa. Na ostalim GP nema dužih zadržavanja za sve kategorije vozila.

 

Radovi na putevima u Srbiji - auto-putevi kroz Srbiju

Od 17. maja do 17. juna izvodiće se radovi na zameni hidroizolacije mosta Beška koji se nalazi između Kovilja i Beške, na delu autoputa IA br.1, Beograd - Novi Sad. Za vreme radova saobraćaj će se odvijati prilagođenom brzinom radovima dvomserno smerom autoputa koji vodi ka Novom Sadu dok će suprotan smer ka Beogradu biti zatvoren.

Od 18. maja na delu autoputa A3, na deonici petlja Adaševci - petlja Kuzmin - petlja Sremska Mitrovica, u oba smera, izvoditi radovi na izgradnji nove petlje Kuzmin zapad, koja je sastavni deo budućeg auto-puta Kuzmin - Sremska Rača. U prvoj fazi radova, koja podrazumeva radove na izgradnji novog službenog prolaza za saobraćaj će biti zatvorena preticajna saobraćajna traka, dok će se saobraćaj odvijati voznom i zaustavnom saobraćajnom trakom.

Do 25. juna izvodiće se radovi na sanaciji nadvožnjaka, na delu AP E-75, u zoni petlje Vodanj.Saobraćaj će se odvijati zaustavnim saobraćajnim trakama oba smera, dok će preticajna i vozna saobraćajna traka biti zatvorene za saobraćaj.

Na autoputu A3 Beograd - Šid, zbog radova na izgradnji nove petlje Ruma, od 8. maja zatvorene su sve ulivno-izlivne rampe. Alternativni putni pravac iz smera Beograd-Batrovci je petlja Pećinci, dok je iz smera Batrovci-Beograd petlja Sremska Mitrovica.

Od 17. juna doći će do izmene režima saobraćaja zbog radova na pojačanom održavanju nadvožnjaka na delu državnog puta I A reda broj 1, na deonici petlja Jagodina - petlja Ćuprija, u blizini Ćuprije.

Za saobraćaj će biti zatvorena kolovozna traka smera Niš-Beograd u dužini od oko 700 metara, a saobraćaj će se preusmeravati u suprotnu traku, smera Beograd - Niš. Planirani rok završetka radova je 15. jul. Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Nakon otvaranja deonice Moravskog koridora od Pojata do Makrešana - od nula do 16 kilometara onemogućen je izlaz sa državnog puta I B reda broj 23, kod petlje Pojate - izlaz na auto-put E-75. Vozila koja se kreću iz pravca Makrešana da bi se uključila na auto-put E-75 moraju da koriste državni put I A reda broj 5 (auto-put E 761), preko petlje Ćićevac, koji se dalje uključuje na državni put I A reda broj 1 (auto-put E-75), na petlji Pojate.

Do 30. juna izvodiće se radovi na rekonstrukciji mosta na delu AP E-75 na deonici petlja Trupale - petlja Niš Jug, u zoni petlje Trupale, na km 431+005, u smeru ka Nišu. Saobraćaj će biti preusmeren iz desne kolovozne trake u levu kolovoznu traku na tehničkom službenom prolazu, na km 431+900 i odvijaće se dvosmerno do km 431+000, gde će se ponovnim preusmeravanjem vraćati u svoj redovan tok. Zbog izvođenja radova na mostu, za saobraćaj će biti zatvoren opštinski put ispod auto-puta, a saobraćaj će se preusmeravati na lokalne puteve.

Do 18. avgusta do 17 časova biće izmenjen režim saobraćaja zbog radova na izgradnji benzinske stanice, na delu auto-puta Miloš Veliki, deonica petlja Preljina - petlja Takovo u smeru ka Beogradu. U zoni radova za saobraćaj će biti zatvorena zaustavna saobraćajna traka, a saobraćaj će se odvijati voznom i preticajnom saobraćajnom trakom.

U toku su radovi na proširenju naplatne stanice Smederevo, na državnom putu I A reda broj 1. Saobraćaj se odvija neometano, prema postavljenoj saobraćajnoj signalizaciji u zoni naplatne stanice Smederevo.

Od 20. marta do 15. jula saobraćaj će biti obustavljen na delu državnog puta I B reda broj 35, deonica petlja Merošina-Merošina za vreme izgradnje auto-puta E-80, Niš - Merdare, Faza 1. Saobraćaj se odvija alternativnim pravcima prema postavljenoj privremenoj saobraćajnoj signalizaciji. Izmeštanje saobraćaja sa državnog puta na alternativne putne pravce, izvršeno je na sledeći način:

- na auto-putu E75, vozila iz pravca Beograda se na petlji "Niš jug" informišu da je sledeća petlja - petlja Merošina, zatvorena za saobraćaj, a vozila iz pravca Leskovca istu informaciju dobijaju na prilazu petlji "Doljevac";

- putnička vozila, kao alternativu, mogu da koriste isključenje sa auto-puta na petlji "Niš jug", a zatim lokalni put Niš - Merošina preko Mramorskog brda, ka Merošini i dalje ka Prokuplju;

- teretna vozila preko 5t ukupne dozvoljene mase za isključenje sa auto-puta moraju da koriste petlju "Doljevac", i dalje državni put II A 216, preko Žitorađe ka Prokuplju;

- teretni saobraćaj u Prokuplju se preusmerava na Žitorađu preko državnog puta IIA216 i dalje na uključenje na auto-put E75 na petlji "Doljevac", a putnički saobraćaj se vodi lokalnim putem preko Mramorskog brda za Niš i zatim preko petlje "Niš jug" usmerava na auto-put E75. U cilju stvaranja uslova za bezbedno vođenje obilaznog saobraćaja državnim i lokalnim putevima za vreme privremenog zatvaranja dela državnog puta I B 35, izrađen je Projekat saobraćaja i saobraćajne signalizacije, regulisanje saobraćaja tokom obustave saobraćaja na delu državnog puta IB reda br. 35, Deonica: Petlja Merošina - Merošina od km 201+400 do km 206+350.

Nakon puštanja u saobraćaj dela auto-puta E-761: Pojate - Preljina ("Moravski koridor"), na deonici od petlje "Pojate" do Makrešana, za tranzitni saobraćaj teretnih vozila preko 12 t ukupne dozvoljene mase važiće sledeće rute kretanja:

E75 - Blace, Brus /Blace, Brus - E75

• Za tranzitni saobraćaj teretnih vozila preko 12 t koji se kreću auto-putem E-75 (IA reda br.1) prema odredištima Blace i Brus, važiće sledeća ruta kretanja: Petlja "Pojate" - auto-putem "Moravski koridor", isključenje na petlji "Ćićevac";

-Drž putem II A190, raskrsnica Ćićevac - drž putem IB23, Makrešane, Kruševac – drž. putem IB38, ka odredištima Blace i Brus.

E75 - Kraljevo Kraljevo - E-75

• Za tranzitni saobraćaj teretnih vozila preko 12 t koji se kreću autoputem E 75 (I A reda br. 1) prema odredištu Kraljevo, važiće sledeća ruta kretanja: Petlja "Pojate" → auto-putem "Moravski koridor", uklapanje u državni put IB23 → Državnim putem put IB23, ka odredištu Kraljevo.

Pojate - Kraljevo / Kraljevo - Pojate

• Za tranzitni saobraćaj teretnih vozila preko 12 t koji se kreću državnim putem IIA158 od Pojata prema odredištu Kraljevo, važiće sledeća ruta kretanja: Pojate - drž. putem IB23, raskrsnica Ćićevac - drž. putem IIA190, petlja "Ćićevac" - autoputem "Moravski koridor", uklapanje u državni put IB23 - drž. putem put IB23, ka odredištu Kraljevo.

Kraljevo - Blace, Brus / Blace, Brus - Kraljevo

• Za tranzitni saobraćaj teretnih vozila preko 12 t koji se kreću državnim putem IB23 od Kraljeva prema odredištima Blace i Brus, a koja kod Stopanje ne skrenu na državni put IIA211 ka Brusu, važiće sledeća ruta kretanja: Državnim putem I B23 → uklapanje u autoput → autoputem "Moravski koridor", isključenje na petlji "Ćićevac" - državnim putem IIA190, raskrsnica Ćićevac → Državnim putem IB23, Makrešane, Kruševac - državnim putem IB38, ka odredištima Blace i Brus.

Na auto-putu E-75 u zoni graničnog prelaza Horgoš, u smeru ka Horgošu, na prvo kilometru, u dužini od 40 metara, za saobraćaj je zatvorena vozna i zaustavna traka, dok se saobraćaj odvija preticajnom.

Od 23. juna saobraćaj će biti preusmerenje saobraćaja na državnom putu II A reda broj 154 na raskrnici sa Avalskim putem, u okviru izvođenja radova na izgradnji tunela Beli Potok. Saobraćaj sa državnog puta II A reda broj 154 iz smera tunela Straževica biće preusmeren prema Avali, a zatim levo na novoizgrađenu kružnu raskrsnicu iznad tunela Beli Potok.

Saobraćaj iz smera Bubanj Potoka, biće preusmeren na novoizgrađenu kružnu raskrsnicu, a zatim levo prema Avali i posle 100 metara pravo ka novoformiranoj T raskrsnici. Sa Avalskog puta, saobraćaj će biti preusmeren iz smera Avale desno na novoizgrađenu kružnu raskrsnicu, a zatim levo ka Beogradu. Iz smera Beograda, saobraćaj će biti preusmeren levo na novu kružnu raskrsnicu, a zatim na raskrsnici desno i nakon 100 metara posle raskrsnice levo na novoformiranoj T raskrsnici.

Izmenjen je režim saobraćaja i postavljena saobraćajna signalizacije za zatvaranje privremenog putnog prelaza za teretna motorna vozila u km 19+665 pruge Beograd Centar - Novi Sad - Subotica - Državna granica (Kelebija) u Batajnici. U toku dana dolazi do kratkotrajnih, povremenih obustava saobraćaja za putnička motorna vozila, u trenutku prolaska vagona koji vrši testiranje pruge. Obustavu saobraćaja vrši patrola komunalne policije. Postavljanje privremene signalizacije i izmena režima se odnosi i na državne puteve I B reda broj 12, I B reda broj 21 i II A reda broj 100.

Alternativni putni pravac za TMV:

- preko raskrsnice Batajnički drum i kralja Milana Zetskog, do novoizgrađene Batajničke petlje, odakle će se saobraćaj preusmeravati ka Ugrinovcima preko državnog puta I A reda broj 1, dalje ka Dobanovačkoj petlji i državnom putu II B reda broj 319. Dužina alternativnog puta je oko 20 kilometara.

Alternativni putni pravac za kategorije vozila koja zakonski ne mogu da koriste auto-put je:

- preko naseljenih mesta Nova Pazova, Stara Pazova, Vojka, Krnješevci i Ugrinovci. Dužina alternativnog puta je oko 27 kilometara.

Od 4. marta biće izmenjen režim saobraćaja na delu deonice između Avalskog puta i kružnog toka Resnik u dužini od 700m, saobraćaj će se odvijati preko novoizgrađene devijacije, a za potrebe obezbeđivanja radova na izgradnji sektora B 6 Obilaznice oko Beograda.

Od 16. novembra biće izmenjen režim saobraćaja zbog radova na tunelu Beli Potok na delu državnog puta I A reda broj 1, deonica Resnik-Beli Potok i na Avalskom putu. Avalski put će biti zatvoren i preusmeren na novoformiranu kružnu raskrsnicu, kod hotela 1000 Ruža.

Zbog izvođenja radova na izgradnji nove petlje Bubanj Potok na Obilaznici oko Beograda i njenog uklapanja sa postojećim autoputem, na državnom putu I A reda broj 1 u smeru ka Nišu, saobraćaj odvija po izmenjenom režimu od zone isključenja sa autoputa na Kružni put do petlje Tranšped. Radovi se odvijaju u desnoj kolovoznoj traci, smer Beograd - Niš Saobraćaj se odvija levom kolovoznom trakom (smer Niš - Beograd), i to preticajnom i voznom trakom za smer kretanja vozila od Beograda ka Nišu, dok se zaustavnom trakom i devijacijom odvija saobraćaj za smer kretanja vozila od Niša ka Beogradu.

 

Glavni magistralni pravci (državni putevi I reda)

Od 29. maja zbog odrona u levoj traci saobraćaj se odvija desnom saobraćajnom trakom na državnom putu I B reda broj 21, od mesta gde se razdvajaju smerovi na Iriškom vencu, smer Ruma - Novi Sad.

Izmenjen je režim saobraćaja na državnom putu I B reda broj 23, Kruševac (Jasika) - Makrešane (na 21 km), zbog radova i obezbeđenja gradilišta u okviru radova na izgradnji auto-puta E-761. Zatvara se devijacija i saobraćaj se vraća na državni put I B reda broj 23, gde se odvija dvosmerno uz ograničenje brzine 40 km/č.

Alternativni putni pravac je Pojate-Makrešane-Dedina-Kruševac.

U toku radovi na pojačanom održavanju na državnom putu I B reda broj 22, deonica Novi Pazar - Raška. Tokom izvođenja radova na saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila. Alternativni putni pravac za putnička motorna vozila je stari put Novi Pazar – Raška. Radovi su obeleženi adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

U zoni petlje Pakovraće zbog radova na izgradnji auto-puta E-763 Miloš Veliki izmenjen je režim saobraćaja na državnom putu I B reda broj 23, deonica Čačak - Požega. U zoni radova ograničena je brzina kretanja vozila.

Do 15. jula izvodiće se radovi na pojačanom održavanju državnog putu I B reda broj 35, deonica Beloljin-Rudare. Za vreme radova saobraćaj se odvija shodno postavljenoj privremenoj saobraćajnoj signalizaciji i opremi.

Na deonici Čačak (Guča) - Kratovska stena, od Parmenca do Ovčar Banje -izvode se radovi na redovnom održavanju do 30. juna. radnim danima od 8 do 16 č, uz naizmenično propuštanje vozila. Vikendom je redovan režim saobraćaja.

Do 31. marta na snazi će biti izmena režima saobraćaja na državnom putu I B reda broj 15, na deonici Kula (Bačka Topola) – Vrbas (Savino Selo), u Vrbasu, zbog radova na izgradnji vijadukta brze pruge Novi Sad - Subotica (I faza).

Radovi će se izvoditi pod saobraćajem, uz zauzeće jedne saobraćajne trake smera Kula - Vrbas (na km 72+810) i ograničenje brzine do 30 km/h.

Izvršeno je postavljanje privremene saobraćajne signalizacije koja će biti važeća do 01.11.2023. godine, na delu državnog puta I B reda broj 23, deonica Kruševac (Jasika) - Koševi (km 24+418), na delu državnog puta II A reda broj 190, deonica Varvarin (Ćićevac) - Ćićevac (km 22+650) i na delu državnog puta II A reda broj 183, deonica Jasika - Kruševac (Jasika) - km 68+437 - za potrebe obezbeđivanja ulaza i izlaza sa gradilišta tokom izvođenja pripremnih radova u sklopu auto-puta E-761, Pojate - Kruševac.

Od 19. septembar zbog radova na izmeštanju državnog puta I B reda broj 21, između mesta Hrtkovci i Platičevo, došlo je do izmene u saobraćaja. Saobraćaj se sa državnog puta preusmerava na privremenu devijaciju, gde će se odvijati dvosmerno, paralelno uz državni put I B reda broj 21, u dužini od oko 250m. Nakon prelaska na devijaciju saobraćaj se vraća na državni put. Vreme trajanja izmene režima saobraćaja je oko šest meseci.

Na snazi je izmena režima saobraćaja zbog postavljene privremene saobraćajne signalizacije na državnom putu I B reda broj 33, deonica Štubik Bukovo. Saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila.

Od 15. decembar izmenjen je režim saobraćaja na magistralnom putu I B reda broj 26, na deonici Lešnica - Jelav, zbog obezbeđivanja pristupa gradilištu brze saobraćajnice Šabac - Loznica. U zoni pristupa gradilištu, saobraćaj na državnom putu I B reda broj 26 će se odvijati neometeno, uz redukciju brzine kretanja, zabranu preticanja i pravovremeno upozoravanje vozača na vozila koja se sa gradilišta uključuju/isključuju na državni put.

Produžavaju se do 31. jul radovi na pojačanom održavanju državnog puta I B reda broj 39, na deonici Babušnica - Svođe. U zoni radova saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila.

Od 10. mart u periodu od osam do 16 časova, izvodiće se radovi na obrađivanju kosina, na delu državnog puta I B reda broj 21, na deonici Kosjerić (Varda) – Požega,u mestu Glumač. Saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila.

Zbog radova na izgradnji mosta preko reke Pepeljuše u levoj kolovoznoj traci budućeg auto-puta E-761, na delu magistralnog puta (drž. puta I B reda br 23), deonica Kruševac (Jasika) - Koševi. Za vreme radova biće sužen put sa leve strane u smeru radova. Od 30. 8. 2022. godine izmenjen režim saobraćaja na delu državnog puta I B reda broj 23, na deonici Makrešane - Jasika (posle kružnog toka Makrešane), zbog radova na Moravskom koridoru. U zoni radova saobraćaj je preusmeren na devijaciju sa leve strane, odvija se dvosmerno, uz ograničenje brzine od 40 km/h.

Do 25. jula biće izmenjen saobraćaja na delu magistralnog puta (drž. puta I B reda br 35), između petlje "Merošina" i mesta Merošina, zbog radova na izgradnji auto-puta E-80, Niš - Merdare. U zonama radova saobraćaj će biti regulisan semaforom - uz naizmenično propuštanje, dok će na pojedinim lokacijama doći do suženja kolovoza.

Od 5. maja izmenjen je režim saobraćaja na delu državnog puta I B reda broj 33 i delu državnog broj 34 , u zoni petlje Požarevac, zbog izvođenja radova na izgradnji brze saobraćajnice petlja Požarevac - Požarevac (obilaznica) - Veliko Gradište - Golubac. Postavljena je privremena saobraćajna signalizacija za umirivanje saobraćaja u zoni radova.

Od 11. aprila zbog obezbeđivanja pristupa gradilišnom kampu za potrebe izgradnje autoputa Ruma - Šabac doći će do izmene režima saobraćaja na državnom putu I B reda broj 21, u Hrtkovcima, izlazak iz Hrtkovaca prema Šapcu. Saobraćaj će se odvijati neometeno, uz ograničenje brzine kretanja, zabranu preticanja i pravovremeno upozoravanje vozača na vozila koja se sa gradilišta uključuju/isključuju na državni put.

Produžava se do 1. septembra izmena režima saobraćaja u zoni buduće petlje Hrtkovci, na delu državnog puta I B reda broj 21, deonica Ruma - Šabac, na izlasku iz Hrtkovaca prema Šapcu. Izmena režima saobraćaja vrši se zbog obezbeđivanja pristupa gradilištu za potrebe izgradnje auto-puta Ruma - Šabac. Saobraćaj, u zoni gradilišta, se odvija neometano uz poštovanje postavljene privremene saobraćajne signalizacije.

Od 24. maja izmenjen je režim saobraćaja na državnom putu I B reda broj 21, a ukrštanju sa lokalnim putem za Klenak (ul. Partizanski put). Prilagodite brzinu kretanja uslovima na putu i da poštujte saobraćajnu signalizaciju ograničenje brzine, zbog ulaska-izlaska mehanizacije i teretnih motornih vozila na državni put/gradilište, na izgradnji auto-puta Ruma-Šabac.

Na magistralnom putu M-22.1, deonica Beograd - Novi Sad - Subotica, zabranjen je saobraćaj kamionima čija nosivost prelazi 12 tona. Ova teretna vozila se usmeravaju na auto-put E-75, deonica Beograd - Subotica. Ovakav režim saobraćaja biće na snazi do daljeg.

Državni putevi II i III reda - Vojvodina

Do 30. avgust, postavljena je privremena saobraćajna signalizacija na državnom putu II A reda broj 113, deonica Zmajevo - Rumenka, naseljeno mesto Stepanovićevo, zbog potrebe izgradnje podvožnjaka i nadvožnjaka brze pruge Novi Sad - Kelebija. Tokom izvođenja radova na izgradnji podvožnjaka nije moguće odvijanje saobraćaja ulicom Vojvode putnika na delu puta od škole do raskrsnice sa ulicom Biće Kesića. Saobraćaj se preusmerava u ulicu Biće Kesića i državni put II A reda broj 113 - ulica Vojvode Stepe Stepanovića.

Od 12. maja od 11 časova, do 8. jula zbog radova na rehabilitaciji dela državnog puta II A reda broj 100, Inđija (Putinci) - Stara Pazova (centar), saobraćaj će biti obustavljen. Alternativni putni pravac za vreme obustave saobraćaja je državni put II A reda broj 126 (Inđija - Putinci) i državni put II A reda broj 127 (Putinci - Stara Pazova).

Od utorka 4. oktobra od 18 časova do 09.09.2023. godine na snazi će biti totalna obustava saobraćaja na državnom putu putu II B reda broj 305, deonica Vrbas - Savino Selo zbog izgradnje brze pruge,deonica Novi Sad - Kelebija, podvožnjak.Preusmerenje saobraćaja je preko Kule i Savinog Sela.

Od 16. maja izvodiće se radovi na rehabilitaciji državnog puta II B reda broj 310, na deonici od kružne raskrsnice kod naselja Samoš, na ukrštanju državnog puta II A reda broj 129 i državnog puta II B reda broj 310 do izlaska iz naseljenog mesta Dobrica. U zoni radova, u periodu od sedam do 17 časova, saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila. Nakon 17 časova, saobraćaj se vraća u redovan režim uz ograničenje brzine. Planirani rok završetka radova je 15.07.2023.godine, ukoliko vremenski uslovi to dozvole.

Do 10. avgusta izvodiće se radovi na rehabilitaciji kolovoza na delu državnog puta II A reda broj 121, deonica Adaševci - Morović. U zoni radova, u toku svetlog dela dana, u periodu od 8 do 18 časova, saobraćaj se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila u dužini od 600m uz ručno regulisanje. Nakon 18 časova, saobraćaj će se odvijati dvosmerno sa suženjem kolovoza, uz ograničenje brzine.

U Pančevu, u severnoj industrijskoj zoni u toku su radovi na izgradnji kružne raskrsnice, koji će se vršiti do 15. jula, uz naizmenično propuštanjem vozila što je regulisano semaforima u dužini od oko 250 metara.

Do 14. decembra biće obustavljen saobraćaja na državnom putu II A reda broj 109, deonica Bačka Topola - Bečej, zbog izgradnje podvožnjaka brze pruge Novi Sad - Kelebija. Alternativni putni pravac za vreme trajanja obustave je državnim putem II A reda broj 105 kroz naselje i ulica Novosadski put.

Do 1. jula, na snazi će biti izmena režima saobraćaja u zoni podvožnjaka na državnom putu II A reda broj 100, ulica Maksima Gorkog, u Subotici, zbog izgradnje brze pruge Novi Sad - Kelebija. Tokom izvođenja za saobraćaj će biti zatvorena krajnja desna sabraćajna traka u smeru ka Paliću.

Do 12. septembra do 17 časova, izvode se radovi na rehabilitaciji državnog puta I B reda broj 13, deonica Bašaid- Melenci. U zoni radova saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila i regulisan je semaforima ili ručno mahačima.

Od 21. marta 2020. godine na snazi biti obustava saobraćaja zbog radova na redovnom održavanju, na državnom putu II A reda broj 130, most preko reke Tamiš, kod mesta Orlovat. Alternativni putni pravci za vozila koja se kreću iz pravca Zrenjanina i Perleza ka Tomaševcu, Uzdinu i Kovačice preko mesta Orlovat, upućuju se na državni put II A reda broj 129, Farkaždin - Kovačica, a vozila koja se kreću iz pravca Padine i Kovačice ka mestu Orlovat, i dalje prema Zrenjaninu, upućuju se na državni put II A reda broj 129, Farkaždin -Perlez. Radovi će biće obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Na državnom putu II A reda broj 129, deonica Kać-Perlez na snazi je zabrana saobraćaja za vozila ukupne težine preko 12 tona. Na državnom putu II A reda broj 131, deonica Jabuka - Opovo - Čenta, na snazi je zabrana saobraćaja za vozila ukupne nosivosti preko 12 tona. Na državnom putu II A reda broj 130, deonica Pančevo-Ečka, na snazi je zabrana saobraćaja za vozila ukupne nosivosti preko 12 tona.

Zapadni region

Na državnom putu II B reda broj 330, deonica Loznica - Zajača, po izlasku iz Loznice do industrijskog kompleksa u Zajači, na snazi je zabrana kretanja za vozila težih od tri tone. Na državnom putu II A reda broj 141, deonica Crniljevo-Osečina, od juna 2014. i dalje je na snazi zabrana saobraćaja za sva teretna vozila.

Centralni region

Od 24. oktobar, izvršiće se postavljanje privremene saobraćajne signalizacije na delu državnog puta I B reda broj 23, na deonici petlja Pojate - Ćićevac, za potrebe obezbeđivanje ulaza i izlaza sa gradilišta tokom izvođenja pripremnih radova u sklopu auto-puta E-761, deonica Pojate - Kruševac, sektor 1. Molimo učesnike u saobraćaju da poštuju ograničenje brzine. Privremena saobraćajna signalizacija biće važeća do 1. novembra. Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Izmena režima zbog puštanja u saobraćaj Poddeonica 1 i 2, od Pojata do Makrešana, auto-put E-761: Pojate - Preljina ("Moravski koridor") - Puštanje u saobraćaj Poddeonica 1 i 2, od Pojata do Makrešana, auto-put E-761: Pojate - Preljina ("Moravski koridor"), u subotu, 29. aprila, za posledicu imati izmenu režima saobraćaja na teritorijama opština i gradova kroz koje ovaj autoput prolazi.

Izmena režima tranzitnog saobraćaja odnosi se na teretna vozila preko 12 tona ukupne dozvoljene mase. S tim u vezi, AMSS učesnike u saobraćaju obaveštava o sledećem:

Nakon puštanja u saobraćaj dela auto-puta E-761: Pojate - Preljina ("Moravski koridor"), na deonici od petlje "Pojate" do Makrešana, za tranzitni saobraćaj teretnih vozila preko 12 t ukupne dozvoljene mase važiće sledeće rute kretanja: E75 - Blace, Brus / Blace, Brus - E75.

• Za tranzitni saobraćaj teretnih vozila preko 12 t koji se kreću auto-putem E-75 (I A reda br. 1) prema odredištima Blace i Brus, važiće sledeća ruta kretanja: Petlja "Pojate" → auto-putem "Moravski koridor", isključenje na petlji "Ćićevac" → Državnim putem II A 190, raskrsnica Ćićevac → Državnim putem I B 23, Makrešane, Kruševac → Državnim putem I B 38, ka odredištima Blace i Brus.

E75 - Kraljevo / Kraljevo – E-75;

• Za tranzitni saobraćaj teretnih vozila preko 12 t koji se kreću autoputem E-75 (I A reda br. 1) prema odredištu Kraljevo, važiće sledeća ruta kretanja: Petlja "Pojate" → auto-putem "Moravski koridor", uklapanje u državni put I B 23 → Državnim putem put I B 23, ka odredištu Kraljevo.

Pojate - Kraljevo / Kraljevo - Pojate

• Za tranzitni saobraćaj teretnih vozila preko 12 t koji se kreću državnim putem II A 158 od Pojata prema odredištu Kraljevo, važiće sledeća ruta kretanja: Pojate → državnim putem I B 23, raskrsnica Ćićevac → Državnim putem IIA 190, petlja "Ćićevac" → autoputem "Moravski koridor", uklapanje u državni put I B 23 → Državnim putem put I B 23, ka odredištu Kraljevo.

Kraljevo - Blace, Brus / Blace, Brus - Kraljevo

• Za tranzitni saobraćaj teretnih vozila preko 12 t koji se kreću državnim putem I B 23 od Kraljeva prema odredištima Blace i Brus, a koja kod Stopanje ne skrenu na državni put II A 211 ka Brusu, važiće sledeća ruta kretanja: Državnim putem I B 23 → uklapanje u autoput → autoputem "Moravski koridor", isključenje na petlji "Ćićevac" → Državnim putem IIA 190, raskrsnica Ćićevac → Državnim putem I B 23, Makrešane, Kruševac → Državnim putem I B 38, ka odredištima Blace i Brus.

Do 1. avgusta, u periodu od 7 do 17 časova, izvodiće se radovi na rehabilitaciji na državnom putu II B reda broj 368, na deonici Aranđelovac - Lipovac. U toku izvođenja radova, saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila. Alternativni putni pravac je: Aranđelovac - Krćevac - Topola.

Izmenjen je režim saobraćaja na državnom putu I B reda broj 23 od km 0+520 (raskrsnica sa ulicom Jug Bogdanovom - Eko petrol) do 0+900 (raskrsnica sa ulicom Svetog Tome). Državni put je na ovom delu zatvoren za saobraćaj zbog nastavka radova na izgradnji levog kolovoza auto-puta E761 u zoni naplatne stanice "Pojate". Saobraćaj se regularno odvija na vezi državni put I B reda broj 23 - ulica Svetog Tome - državni put II A-158 ka odredištima Ražanj i Paraćin.

Na snazi je izmena režima saobraćaja - suženje puta na delu državnog puta I B reda broj 22, na deonici Mrčajevci - Kraljevo, zbog izvođenje radova na izgradnji nadvožnjaka auto-puta E-761 (deonica Pojate - Preljina) preko državnog puta I B reda broj 22 na putu (Adrani - Miločaj).

Od 22. aprila do 1. novembra režim saobraćaja će biti izmenjen na delu državnog puta II A reda broj 190, deonica Ćićevac - Varvarin, za potrebe obezbeđivanja pripremnih radova na izgradnji privremene devijacije u zoni buduće petlje "Ćićevac", u sklopu auto-puta E-761. Saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila.

Zbog radova na auto-putu E-761 (Moravski koridor), na državnom putu II A reda broj 190, deonica Ćićevac - Varvarin, oko 3km u smeru ka Varvarinu, saobraćaj se preusmerava na devijaciju u dužini od 500 metara. Odvijanje saobraćaja je dvosmerno uz smanjenu brzinu kretanja vozila na 40km/h.

Do 1. decembra na državnom putu I B reda broj 23, kod mesta Mrzenica, postavljena je privremena saobraćajna signalizacija za potrebe obezbeđivanja ulaza/izlaza sa gradilišta, u sklopu izgradnje auto-puta E-761. Brzina kretanja vozila je smanjena na 40 km/č.

Zbog radova na postavljanju privremene saobraćajne signalizacije na delu ulice Jasički put u Kruševcu i uklapanju novoprojektovane pristupne saobraćajnice "A" u okviru izgradnje privremenog gradilišnog naselja "Kruševac", a za potrebe izgradnje auto-puta E-761, deonica Pojate-Kruševac biće izmenjen saobraćaj koji će biti regulisan odgovarajućom saobraćajnom signalizacijom u periodu od 23. decembra 2020. do 15. decembra 2023.

Na Pančevačkom mostu, na snazi je zabrana kretanja vozila čija ukupna masa prelazi 12 tona. Obilazak iz pravca Pančeva i Zrenjanina: Pupinov most petlja T6 tj Zmaj-Obilaznica oko Beograda – Bubanj Potok – ulaz u grad preko petlje Medaković - Vojislava Ilića-Gospodara Vučića-Bulevar Kralja Aleksandra-Batutova Dimitrija Tucovića-Luka Beograd. Zabrana važi za teška teretna vozila (ne važi za gradski i međugradski prevoz).

Istočni region

Od 9. maja godine, od sedam časova, izvode se radovi na popravci mosta preko Dupljanske reke, na delu državnog puta II B reda broj 400, na deonici Negotin Radujevac. Tokom izvođenja radova saobraćaj će se preko mosta odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila i biće regulisan semaforima. Planirani rok završetka radova je 8 . 8. 2023. g. ukoliko vremenski uslovi dozvole.

Izmenjen je režim saobraćaja zbog radova na izgradnji regiosnalnog puta (drž. puta II A reda br 259), na deonica od petlje "Malča" do raskrsnice "Prosek". Saobraćaj će se preusmeravati na deonici dugoj od 500m ispred sela Prosek iz smera Bele Palanke na državni put II A reda broj 224 ka Niškoj Banji, dok se saobraćaj na opštinskom putu Prosek – Malča obustavlja od mesta preklapanja sa trasom u izgradnji državnog puta II A reda broj 259.

Zbog radova na redovnom održavanju kolovoza regionalnog puta Ćuprija Despotovac u mestu Ćuprija saobraćaj će biti obustavljen u periodu od 25. 3. do 20. 6. 2023. Saobraćaja će se za vreme obustave odvijati regionalnim putevima Ćuprija – Glogovac – Medveđa - Despotovac. Za vreme obustave radnici fabrike "SMP Automotive" koristiće pristup fabrici lokalnim put koji vodi kroz naselje Ivankovac, za dolazak do Ćuprije, dok će prilaz iz pravca Despotovca biti otvoren. Vozači teretnih motornih vozila će uz pomoć saobraćajne signaliazcije dolaziti do fabrike.

Na snazi je potpuna obustava saobraćaja na državnom putu II A reda broj 147, deonica Petrovac na Mlavi (Veliko Laole) - most preko reke Mlave. Preusmerenje saobraćaja se odvija prema saobraćajnoj signalizaciji postavljenoj na licu mesta. Radovi će biti obezbeđeni adekvatnom saobraćajnom signalizacijom i opremom.

Severoistočni region

Od 15. maja do 4. jula, u periodu od sedam do 17 č, izvodiće se radovi na rehabilitaciji puta Vodna - Krepoljin, između Lipovice i Krupajskog vrela. Tokom izvođenja radova, saobraćaj će se odvijati naizmeničnim propuštanjem vozila.

Južni i jugoistočni region

Produžava se do 1. novembra trajanje obustave saobraćaja, zbog radova na rekonstrukciji mosta preko reke Južne Morave (Sarajevski most), na delu državnog puta II A reda broj 258, deonica Oraovica – Predejane. Za vreme izvođenja radova biće obustavljen saobraćaj od Sarajevskog mosta do kružnog toka u Oraovici. Alternativni putni pravac tokom obustave:

- lokalni put od Sarajevskog mosta do naseljenog mesta Grdelica (ul. Bore Pešića) do raskrsnice sa državnim putem II B reda broj 438 i dalje do kružnog toka u Oraovici, gde se saobraćaj vraća na državni put II A reda broj 258, prema gradu Leskovcu.

Usled oštećenja kolovoza na snazi je izmena režima saobraćaja na državnom putu II A reda broj 222, deonica Kalna - Jabučko Ravnište, u blizini Babinog zuba na stacionaži .Saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila a postavljena je privremena saobraćajna signalizacija kao i barijere sa znacima suženja kolovoza i prvenstva prolaza.

Na deonici Bela Palanka – Pirot, kod mesta Osmakova došlo je do obrušavanja nestabilne kosine i zauzimanja dela leve saobraćajne trake. Saobraćaj se odvija naizmeničnim propuštanjem vozila, uz postavljenu privremenu saobraćajnu signalizaciju. Usled nepovoljnih vremenskih uslova, postoji mogućnost daljeg obrušavanja kosine, što bi moglo dovesti do potpune obustave saobraćaja. Alternativni pravac za Niš je državni put I A reda broj 4, deonica Pirot-Niš, dok je za Pirot državni put II B reda broj 428, deonica Bela Palanka-Ponor.

Od 2. aprila 2021. godine na snazi je zabrana saobraćaja za teretna motorna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona, deonica Predejane - Crna Trava, kod mesta Crveni Breg zbog sleganja dela zaseka, pri čemu je došlo do oštećenja trupa puta i kolovozne konstrukcije (državni put II A reda br. 232). Alternativni putni pravac za teretna vozila je državni put I B reda broj 39, Leskovac - Svođe, i državni put II A reda broj 231, Svođe- Crna Trava.

(Telegraf)

BONUS VIDEO:

KAO DA JE OD PESKA: Pogledajte snimak rušenja mosta u Mrčajevcima

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

VELIKA FRKA U DENVERU: Nikola Jokić i NBA šampioni upali u probleme!