NAORUŽAJTE SE STRPLJENJEM, TREBAĆE VAM: Spremite se za gužve na putevima, danas se svi vraćaju kućama

Novosti Onlajn

02. 05. 2023. u 09:00

OČEKUJE se da će saobraćaj danas biti pojačan na putevima koji vode ka gradovima i većim naseljenim mestima, a usporena vožnja očekuje vozače i u zoni radova, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije (AMSS).

НАОРУЖАЈТЕ СЕ СТРПЉЕЊЕМ, ТРЕБАЋЕ ВАМ: Спремите се за гужве на путевима, данас се сви враћају кућама

Foto: J.Lazić

Prema poslednjim informacijama dobijenim od JP ” Putevi Srbije”, na naplatnim stanicama na autoputevima u Republici Srbiji nema zadržavanja vozila. Prema informacijama Uprave granične Policije Republike Srbije, na putničkim terminalima naših graničnih prelaza nema zadržavanja vozila.

Zadržavanje na graničnim prelazima

Teretna vozila na Horgošu na izlazu čekaju 90 minuta, a na graničnim prelazima Kelebija, Batrovci i Šid čekanje na teretnim terminalima na izlazu je 60 minuta.

Javno preduzeće Putevi Srbije saopštilo je jutros da je moguća pojava magle na putevima, pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura i na putnim objektima preko reka.

Putevi Srbije apeluju na učesnike u saobraćaju da prilagode brzinu kretanja zbog pojave magle koja smanjuje vidljivost na pojedinim putnim pravcima.

Savetuje se da svi učesnici u saobraćaju, zbog svoje bezbednosti i bezbednosti drugih učesnika u saobraćaju, poštuju saobraćajne propise i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.

Radovi na putu

– U neposrednoj blizini raskrsnice Borča-Ovča, u smeru ka Kovilovu danas od 7 časova do 20. maja 2023.godine do 17 časova – radovi na sanaciji kolovozne konstrukcije, u dužini od 500 metara u dve trake, dok će se saobraćaj odvijati trećom slobodnom trakom.

– Petlja Lajkovac – obustava saobraćaja zbog radova na izgradnji nove kružne raskrsnice i pristupnih saobraćajnica, do 5. maja 2023. godine. Petlja Lajkovac, kao i naplatna stanica, zatvorene za saobraćaj. Alternativni putni pravci: petlja Ljig (iz smera Čačka prema Lajkovcu i Valjevu) i petlja Ub (iz smera Beograda). Preusmerenje saobraćaja vrši se na sledeći način:

a) od petlje Ljig prema Lajkovcu i Valjevu – preko državnih puteva koji prolaze kroz naseljena mesta Ljig i Ćelije;

b) od petlje Ub prema prema Lajkovcu i Valjevu – preko državnih puteva koji prolaze kroz naseljena mesta Ub i Slovac.

– U zoni podvožnjaka na ulici Maksima Gorkog, u Subotici, zbog izgradnje brze pruge Novi Sad – Kelebija do 1. jula .2023.godine, za saobraćaj zatvorena krajnja desna saobraćajna traka ka Paliću.

– Na ulazu u Grocku, iz pravca Beograda, radovi na izgradnji regionalnog vodovoda Makiš – Mladenovac do 16. septembra, od 7 do 17 časova uz naizmenično propuštanje vozila.

– Vrčin – Zaklopača – radovi na izgradnji regionalnog vodovoda Makiš – Mladenovac do 16. septembra 2023. godine, uz naizmenično propuštanje vozila.

“Putevi Srbije” savetuju sve učesnike u saobraćaju, zbog svoje bezbednosti i bezbednosti drugih učesnika u saobraćaju, poštuju saobraćajne propise i prilagode brzinu kretanja uslovima na putu.

BONUS VIDEO: "NOVOSTI" NA KORIDORU - Vožnja prvom pametnom saobraćajnicom u Srbiji

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

RUS, OLIMPIJSKI ŠAMPION, ŠOKIRAO SVET: Oni koji dele sankcije Rusima - ovo nisu mogli ni da sanjaju